avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubiri RCA persoane vatamate
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubiri RCA persoane vatamate

recent am avut un accident auto , persoana implicata nu a oprit la semnul STOP si mi-a distrus autoturismul , mai mult am fost nevoit sa stau cu mana dreapta in ghips timp de 7 zile (la domiciliu) . intrebarea mea este // daca in urma asigurarii RCA la firma Carpatica a persoanei vinovate - imi repara masina si ce suma de bani ar trebuii sa primesc pentru cele 7 zile cat am stat cu mana in ghips.! Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 10:20, 4 Ianuarie 2015
Riscul asigurat este preluat de catre asigurator. Masina se va repara pe RCA-ul șoferului vinovat de producerea accidentului. In ceea ce privesc daunele morale si materiale ca urmare a vătămări Dvs, trebuie sa va scoateți un certificat Medico-legal, in care se va stabili câte zile v-au fost necesare ptr îngrijirile medicale, care nu sunt aceleași cu cele care ati avut Dvs mana mobilizata, si in functie de cele reținute in acest certificat, veti putea cere o suma care sa va acopere prejudiciul cauzat.
Cel intai, trebuie sa va prezentati la asigurator si sa faceti formalitatile pentru a deschide dosarele de dauna aferente cazului dvs. : unul pentru masina avariata si altul pentru vatamare corporala.

De regula, pentru masina veti primi oferta de despagubire inaintea celei pentru leziunile fizice suferite.

Daca pentru cuantumul daunelor produse la masina exista un barem clar si veti primi despagubiri unanim acceptate de experti si instanta de judecata, la vatamarea corporala va trebui sa negociati si sa incercati sa obtineti si alte documente medicale, pentru a obtine o suma rezonabila.
Din pacate pentru pagubele produse la masina, daca este vorba de o dauna totala , nu mai exista acel barem unic acceptat de catre toti asiguratorii. Potrivit noului Ordin ASF 23/2014 , valoarea vehiculului la data accidentului va fi stabilita in functie de valoarea pietei . Daca aveti si dvs inscrisuri care ca ateste aceasta valoare legislatia spune ca pot fi luate in calcul dar din pacate nu se specifica si sub ce forma !
Pentru vatamare , asa cum vi s-a mai spus trebuie deschis dosar de dauna separat de cel al vehiculului si trebuie sa scoateti si certificat medico-legal . Cel mai probabil vi se va face o oferta de despagubire de catre asigurator dar nu va va multumi. Puteti totusi incerca sa negociati cu ei. Daca tot nu ajungeti la un consens puteti apela la un avocat sau un consultant !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lovit cu masina de un baiat care nu detinea permis auto Dinu bogdan Dinu bogdan Am fost lovit cu masina de un baiat care nu detinea permis auto. Cum procedez pentru a-mi despagubi pagubele? (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)
Accident grav de circulație, cu una dintre victime decedată. nu-mi pot explica anumite aspecte ulterioare și vă rog să mă lămuriți Flaviu81 Flaviu81 Pe data de 19 noiembrie am avut parte de un accident grav de circulatie. Un sofer a intrat pe contrasens si a intrat in masina pe care o conduceam! In masina ... (vezi toată discuția)