Buna ziua! Ma aflu intr-o situatie tare complicata pe care voi incerca sa o prezint cat mai succint: am mostenit o proprietate (casa, teren intravilan+extravilan raspandit in mai multe loturi). Am gasit un cumparator, am facut un antecontract de VC prin care ii dau drept de folosinta a proprietatii si ne obligam sa semnam imediat ce finalizez actele (succesiune, cadastru..). Am primit un avans.
Acum, la 2 ani dupa semnarea antecontractului ma aflu in posesia tuturor actelor necesare vanzarii pt casa, teren intravilan si 93% din terenul extravilan. Restul de 7% il reprezinta 3 loturi pt care imi este imposibil sa obtin actele cadastrale din cauza unor probleme de delimitare teritoriala in urma desfiintarii unei comune. De 1 an tot incerc sa obtin actele cadastrale pt acest teren insa cu toate demersurile intreprinse nu am reusit.
Vreau sa vand tot mai putin acel teren. Promitentul cumparator insa, fiind in imposibilitatea financiara sa achizitioneze, se foloseste de acel antecontract, refuza sa semneze vanzarea pt terenul pt care am acte, spune ca el e dispus sa astepte si sta in proprietatea mea.
Vreau sa-i returnez avansul, am gasit alt cumparator. Cum sa procedez?
termenul este : in maxim 15 zile de la dobandirea tuturor actelor.
Nu o sa reusesc niciodata sa obtin actele cadastrale pt acele 3 loturi, promitentul cimparator stie. Cum scap din aceasta situatie?
Am o varsta inaintata, proprietatea se afla foarte departe de localitatea de domiciliu, am obosit sa ma zbat pt toate aceste acte. Vreau sa pot sa vand partea pt care am actele (97%)
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat!
promovati o actiune in instanta sa se pronunte hotarare care sa tina loc de contract de c/v pe imobilele cadastrate/ intabulate, iar cu privire la celelalte imobile aratati ca ati depus diligente dar nu ati obtinut actele.
ii puteti forta putin mana.
nici el nu are banii, nici dvs actele.
succes!
Si eu cred ca daca pe cale amiabila nu se poate adica sa-i returnati avansul si de regula se ofera si niste despagubiri, atunci sa faca instanta dreptate.