avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Apel sentinta cod rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Apel sentinta cod rutier

Buna ziua,
Am avut un proces civil pe o speta din codul rutier. Ieri a fost termenul la care s-a judecat si am vazut pe site-ul curtii de apel la care apartine judecatoria unde a fost procesul ca plangerea mea a fost respinsa. Intrebarea mea este daca stiti cam in cat timp se publica hotararea? ( deocamdata pot doar sa vad verdictul fara a putea sa vad motivarea) Cele treizeci de zile pentru apel incep de ieri din momentul de cand a aparut pe site verdictul sau din momentul in care primesc motivarea? Care este calea de atac ? Se judeca tot la aceasi judecatorie sau la Curtea de Apel ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: RazvanG91 , utilizator 10:46, 8 Decembrie 2017
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati pierdut la instanta de fond, sa inteleg si ati dori sa declarati apel. Apelul se declara la judecatorie si se va judeca la curtea de apel.
Art. 468 NCPC
Termenul de apel
(1) Termenul de apel este de 30 de zile de la comunicarea hotărârii, dacă legea nu dispune altfel.

Apelul
Art. 470 NCPC
Cererea de apel
(1) Cererea de apel va cuprinde:
a) numele şi prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi, după caz, codul unic de înregistrare sau codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului ori de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar. Dacă apelantul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;
b) indicarea hotărârii atacate;
c) motivele de fapt şi de drept pe care se întemeiază apelul;
d) probele invocate în susţinerea apelului;
e) semnătura.
(2) La cererea de apel se va ataşa dovada achitării taxelor de timbru.
(3) Cerinţele de la alin. (1) lit. b) şi e) şi cea de la alin. (2) sunt prevăzute sub sancţiunea nulităţii, iar cele de la alin. (1) lit. c) şi d), sub sancţiunea decăderii. Lipsa semnăturii poate fi împlinită în condiţiile art. 196 alin. (2), iar lipsa dovezii achitării taxei de timbru poate fi complinită până la primul termen de judecată la care partea a fost legal citată în apel.
(4) Când dovezile propuse sunt martori sau înscrisuri nearătate la prima instanţă, se vor aplica în mod corespunzător dispoziţiile art. 194 lit. e).
(5) În cazul în care termenul pentru exercitarea apelului curge de la un alt moment decât comunicarea hotărârii, motivarea apelului se va face într-un termen de aceeaşi durată, care curge, însă, de la data comunicării hotărârii.

Multumesc frumos pentru raspuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hotararea cu motivatia mai dureaza pana se redacteaza, pana se trimite, e perioada taierii si prepararii porcului, posta functioneaza cum functioneaza, posibil sa va ajunga hotararea dupa Anul Nou.
Important este ca atunci cand depuneti apelul sa anexati si o copie a plicului cu data postei.
Data postei + 30 zile fara prima si ultima zi, reprezinta termenul in care puteti depune apelul.
Il depuneti cu vreo 2 zile inainte de implinirea termenului.
Exista judecatorii care odata cu comunicarea intampinarii transmite in adresa respectiva un link si o parola pentru vizualizarea unor documente din dosar folosind drept nume de user nr. dosarului.

Art. 181
Calculul termenelor
(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:
1. când termenul se socoteşte pe ore, acesta începe să curgă de la ora zero a zilei următoare;
2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;
3. când termenul se socoteşte pe săptămâni, luni sau ani, el se împlineşte în ziua corespunzătoare din ultima săptămână ori lună sau din ultimul an. Dacă ultima lună nu are zi corespunzătoare celei în care termenul a început să curgă, termenul se împlineşte în ultima zi a acestei luni.
(2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.

Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
cyan, moderator
Multumesc pentru lamuriri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul limita pt motivarea apelului ? ContSters359348 ContSters359348 Piritii au depus apel (indiviziune) -Nu au depus motivele . Care este termenul limita de depunere a acestora ? Eu pot depune aderare la apel inainte ca acestia ... (vezi toată discuția)
Cerere de apel tribunal taie taie Buna dimineata, In data de 08.10.2015(data postei) am primit raspuns de la Tribunalul Bucuresti pentru procesul judecat in data de 21.09.2015. In ... (vezi toată discuția)
15 zile de la primirea comunicarii menoin menoin intr-un dosar in care am contestat decizia de concediere, partea adversa a facut cerere de apel prin care solicita instantei de apel schimbarea hotararii ... (vezi toată discuția)