Am deschis o societate comercial cu scopul de a infiinta un centru de After School Care unde elevi ale caror parinti lucreaza si nu pot ramane acasa singuri vor fi supravegheati.
Sediul este in Corunca, iar punctul de lucru va fi in Tg-Mures. Cladirea este alcatuita din 3 apartamente: doua in posesia unei persoane, iar al treilea in posesia unei alte persoane, ambele fizice. Apartamentul pe care vreau sa inchiriez nu este inregistrat ca spatiu comercial. Proprietarii apartamentelor poseda numai imobilul, curtea fiind in posesia consiliului local al orasului, proprietarii apartamentelor avand drept de uz.
Intrebarile mele sunt:
1. Pot sa inchiriez apartamentul in proprietate privata pentru activitate comerciala desfasurata de un SRL?
2. Este suficient sa inchei un contract de comodat, sau este nevoie de un contract de inchiriere mai elaborat? In cazul unui contract de inchiriere care este procedura corecta si ce documente am nevoie?
3. Activitatea avand ca scop supravegherea copiilor, vreau ca o parte din curte ca teren de joaca. Curtea fiind in posesia consiliului local, trebuie sa cer aprobarea lor?
4. Activitatea va include si curs optional de limba engleza. Cadrul de instruire va fi complet detasat de sistemul public de invatamant. Este nevoie de aprobare de la inspectoratul scolar sau alte organe?
5. Alte lucruri la care trebuie sa fiu atenta?