avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost înșelat la cumpărarea unei mașini din UK, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost înșelat la cumpărarea unei mașini din UK, de fapt era cumpărată în leasing. Sunt șanse să-mi recuperez banii?

Buna seara!
De cateva zile ma confrunt cu o mare problema, Mai exact"
Am cumparat de o saptamana o masina adusa de cineva din UK,
Am verificat masina la inmatriculari iar aceasta era ok, am putut scoate numere rosi urmand sa o inmatriculez luna aceeasta pe 20 cand am programarea rar.
Azi discutand cu un prieten care a locuit un uk, m-a informat ca unele masini luate in leasing acolo sunt vandute prin romania de diferiti conationali. La indrumarea sa am facut o verificare online pe un site din uk unde am platit 10$ sa vad daca masina este ok?
Dar din nefericire pentru mine aceasta apare ca avand leasing:
"Outstanding Finance This registration is recorded as having outstanding finance. Please call 0330 331 0030 if further investigation is required. "
In actele masini ca proprietar apare persoana din romania care locuieste in uk, iar eu stiam ca o masina pe leasing ar trebui sa fie pe firma, Mai departe nu stiu ce sa fac, am intales ca la rar masina va fi blocata.
Ce demersuri pot face pentru a recupera suma platita pe aceasta, eu neeavand cunostinta de aceasta inselaciune de catre vanzator.

Orice sfat este binevenit! Multumesc/
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Centrul de Investigații Daune , utilizator 16:13, 14 Ianuarie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns, Un alt aspect pe care am uitat sa il spun este faptul ca masina am cumparato de la o persoana care se ocupa cu vanzarea de masini si nu acesta era in cartea masini de uk,
Eu am facut contract vanzare-cumparare cu acesta care mi-a vanduto si am luat si o copie de buletin a sa in caz de ceva.
Problema este ca el nu imi mai raspunde la telefon de cand i-am expus toate cele.
Valoarea masini a fost 10.000E, putin sub pretul care ar fi costat in Anglia. initial inainte de cumparare am crezut ca este lovita sau are km masluiti. trecand testele acestea am zis ca este ok sa o cumpar.
Pot face plangere pentru inselaciune impotriva sa? Cautand dupa numele sau pe net am gasit informatii cum ca acesta a mai avut probleme cu legea, printre care si ceva sentinta pentru trafic droguri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2017
henrimm, utilizator
Buna ziua!. Ce ati m-ai facut cu autoturismul?. Si eu sunt intr-un caz asemanator. Am cumpărat de la Bacau un bmw serie 5. Care a fost înmatriculat pe romania definitiv, deși era luat pe credit din uk. Cand am mers s o trec pe numele meu la Înmatriculări, in loc de numere noii, mi-a spus ca masina apare furata. Mi-a fost confiscata. Si acum aștept sa-mi recuperez banii de la cel care mi-a vândut-o.
Si eu sunt in aceiasi situați.Mia fost ridicată masina de poliția jud Bacău din fata Rarului motivînd faptul că masina este data furată.Precizez ca am si eu dovezi cum ca an cump masina plus act facut cu martori.Stie cineva cum se poate rez problema adică să îmi recuperez bani sau masina?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2018
George121@, utilizator

George121@ a scris:

Si eu sunt in aceiasi situați.Mia fost ridicată masina de poliția jud Bacău din fata Rarului motivînd faptul că masina este data furată.Precizez ca am si eu dovezi cum ca an cump masina plus act facut cu martori

Alte discuții în legătură

Problema masina uk catalins2 catalins2 Buna ziua , am un prieten care a cumparat in uk o masina , pe care vrea sa o aduca in ro si sa o inmatriculeze , problema este ca la 2 zile dupa ce a cumparato ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină înmatriculată, care ulterior s-a dovedit a fi furată. cum este posibil să fie înmatriculată o astfel de mașină și ce pot face ca să-mi recuperez banii? ContSters463957 ContSters463957 Bună ziua vă scriu în speranța că voi primi un răspuns din partea unei persoane autorizate în acest domeniu. Am cumpărat în ianuarie 2018 un ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina, iar ulterior a fost declarata furata! User100220 User100220 Salutare tuturor. Am cumparat in 2021 25 ianuarie o masina, care a fost inmatriculata pe Satu Mare in 2020 23 decembrie. Am facut contracte de V-C intre mine ... (vezi toată discuția)