DA, deci masina este acum sechestrata, iar ca dvs o folositi sau nu, oricum sunteti custode. Daca se dovedeste a fi furata, fiind un bun care exista in materialitatea lui, el trebuie inapoiat in natura, adica fizic, si nu inlocuit prin bani. Cu toate acestea, exista si norme care protejeaza cumparatorul de buna credinta al unui bun mobil, cum este si masina dvs. Insa, normele trebuie puse pe tapet de cineva care stie ce face. De asemenea, este foarte probabil ca masina sa fie trimisa proprietarului, iar din cercetarea politieneasca va reiesi cine trebuie sa plateasca. Iar dvs personal, ,da, aveti cale deschisa impotriva vanzatorului, adica a samsarului. Iar el, la randul lui, impotriva celui care i-a vandut-o.
Masina este inca la mine, o folosesc zilnic, am mai dat pe la politie si nici in ziua de azi nu au primit raspuns din UK. Cei de la politie mi-au spus sa stau linistit ca sunt sanse mari ca masina sa imi ramana mie, deoarece a trecut deja de 2 ori prin politie (a fost inmatriculata de 2 ori in Romania, o data la Satu Mare si a doua oara dupa 6 luni la Constanta). Acum nici eu nu stiu mai multe, au spus ca procurorul decide ce si cum.
Update!
Azi am fost informat ca masina a fost cumparata de la o firma de leasing de catre o femeie, iar aceea femeie nu a mai platit si ulterior masina a fost declarata furata. Acum dosarul este la procuror iar procurorul va decide daca imi lasa sau nu masina, ea fiind deja incrisa de 2 ori pe Romania. Cei de la politie mi-au spus ca masina cel mai probabil a fost inscrisa cu acte false deoarece nu putea fii inscrisa deoarece era in leasing. Acum trebuie sa astept decizia procurorului deoarece el va decide ce va fii mai departe.
Doamne ajuta, sa fie bine, sa nu fie rau. Bafta!
Mai pot face ceva de aici inainte? Cei de la politie mi-au spus ca ei cred ca 90% imi va lasa masina, pentru ca sunt cumparator de buna credinta si am acte pe ea, dar sunt si 10% sanse sa o inapoieze firmei din UK.