avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ref.deducere suplimentara
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ref.deducere suplimentara

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti, daca copilul este in intretinerea mamei, a implinit 18 ani in august, este elev de liceu in clasa XII-a, mai are dreptul mama la deducere suplimentara pentru el.
Cel mai recent răspuns: SALLAY CATALINA , utilizator 13:28, 11 Decembrie 2017
Desigur, daca nu realizeaza venituri mai mari de 300 lei lunar in 2017 si 510 lei incepand cu anul 2018 si mama nu are venitul mai mare de 3000 de lei in 2017 si 3600 lei in 2018.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2017
elenazan, utilizator
Dar dupa terminarea liceului, daca nu se angajeaza si indeplineste conditiile de mai sus, cu veniturile, ramane in intretinerea mamei, mama beneficieaza incontinuare de deducere suplimentare? Ati putea sa-mi indicati legea? Va multumesc.
Codul fiscal(L.227/2015) valabil din 1 ianuarie 2018
"Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii de peste 3.600 lei nu se acordă deducerea personală.

(3) Persoana în întreținere poate fi soția/soțul, copiii sau alți membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soțului/soției acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile și neimpozabile, nu depășesc 510 lei lunar..."
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala avram.mariana@yahoo.com avram.mariana@yahoo.com Pot sa adaug la intretinere si deducere personala pe fiica mea in varsta de 28 ani, ea fiind studenta la zi, fara venituri salariale. Eu sunt salariata cu un ... (vezi toată discuția)
Ce este deducerea personala? Corina Izabela Corina Izabela Imi puteti spune,va rog, ce este deducerea personala pe care o am trecuta pe fluturasul salariului? Multumesc! (vezi toată discuția)
Salariatul care doreste sa treaca in intretinere si coasigurare ... Chloej Chloej Salariatul care doreste sa treaca in intretinere si coasigurare soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, care indeplinesc criteriile, trebuie sa ... (vezi toată discuția)