avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere personala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere personala

Pot sa adaug la intretinere si deducere personala pe fiica mea in varsta de 28 ani, ea fiind studenta la zi, fara venituri salariale.
Eu sunt salariata cu un venit brut ce nu depaseste 3000 lei.
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 15:31, 14 Februarie 2018
Puteti face asa ceva.
Va rog sa-mi spuneti actul care reglementeaza acest lucru fiindca colega de la resurse umane spune ca nu poate sa o treaca fiindca a depasit varsta de 26 ani. Si azi am discutat cu ea si a zis ca nu poate s-o treaca.
Va multumesc!
Codul fiscal art.77
"Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii de peste 3.600 lei nu se acordă deducerea personală.

(3) Persoana în întreținere poate fi soția/soțul, copiii sau alți membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soțului/soției acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile și neimpozabile, nu depășesc 510 lei lunar"
Trebuie tinut cont de faptul ca fiica poate fi trecuta ca fiind persoana in intretinere dar nu si coasigurat la sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariatul care doreste sa treaca in intretinere si coasigurare ... Chloej Chloej Salariatul care doreste sa treaca in intretinere si coasigurare soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, care indeplinesc criteriile, trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Ref.deducere suplimentara SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti, daca copilul este in intretinerea mamei, a implinit 18 ani in august, este elev de liceu in clasa XII-a, mai are dreptul mama ... (vezi toată discuția)
Buna daca introduc cei 3 copiii la mine pe salar la deducere ... Pescarul76 Pescarul76 Buna daca introduc cei 3 copiii la mine pe salar la deducere atunci voi avea salaru mai mic lucrez la stat (vezi toată discuția)