Buna Seara. Am o intrebare in legatura cu declaratie la notariat, pentru un apartament:
Eu am luat prin donatie de la mama mea, un apartament cu 3 camere (donatia include uzufruct viager pentru mama), iar sora mea a luat tot prin donatie la varsta de 7 ani de la mama mea un apartament cu 2 camere.
Am inteles ca dupa moartea mamei, avand in vedere faptul ca mie mi-a fost donat un apartament cu 3 camere si ei cu 2, sora mea ar putea sa-mi ceara contravaloarea pe o jumatate dintr-o camera.
1) Daca sora mea ar semna la notariat o declaratie in care scrie ca dupa moartea mamei, ea nu mai doreste acea contravaloare, acea declaratie ar mai putea fi atacata, daca sora mea s-ar razgandi ?
Ar avea vreun castig de cauza daca ar contesta in instanta declaratia semnata ?
Buna seara,
Declaratiile de renuntare la o mostenire nedeschisa (adica inainte de decesul celui ce urmeaza a fi mostenit) sunt fara valoare.
Luati legatura cu un avocat sau un notar sa vedeti care este cea mai buna cale de urmat pentru ca dupa decesul mamei sa nu existe discurii.
Din cele relatate de dumneavoastra nu se intelege exact actuala situatie de fapt.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Orice pact asupra unei mosteniri viitoare este lovit de nulitate absolută.
Cat timp mama traieste nu se poate da o astfel de declarație.
Apoi, sora dvs nu are nici un temei să pretindă ceva ce nu i-a fost încălcat, adică rezerva succesorala de 1/4. A primit deja un apartament cu 2 camere. Daca mama v-ar fi lăsat dvs tot, atunci intr-adevar există un temei pentru reductiunea donatiei. In rest, nu.