avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul la habitat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul la habitat

buna ziua, fiica noastra este proprietara apart. unde locuim cu drept de habitat pana la moarte. in cazul divortului cine mai are dreptul sa locuiasca in apartament?fiica are domiciliul in strainatate. va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 09:51, 13 Octombrie 2009
Daca apartamentul a fost un bun comun iar la vanzarea lui ambii soti si-au rezervat uzufructul viager, in consecinta aveti dreptul ambii de a locui in acel apartament pana la deces.

av.Ana Florea
Cu regret va spun ca , dreptul viager de habitatie nu inceteaza decat dupa decesul celui care are acest drept, ori cel mult daca renunta de buna voie sa-l exercite.
Cu alte cuvinte dupa divort amandoi va bucurati de acest drept pe intreaga viata.
un eventual divort al fiicei dvs., nu va afecta dreptul de abitatie al dvs.
acesta inceteaza prin moarte .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nud prorietar! ce optiuni sunt in situatia data? IrisCristiana IrisCristiana Buna seara! Părinții mei pensionari doresc sa cumpere un apartament pe numele fiului meu major. Dorința lor este ca eu, fiica lor si mama nepotului lor, ... (vezi toată discuția)
Lamurire exacta feeliss feeliss va rog sa-mi explicati ce inseamna drept de uzufruct viager, apoi ce inseamna clauza de habitatie viagera? (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu drept de vanzare dupa deces mishu72 mishu72 Buna seara, Am tot cautat pe internet, pe site-urile de profil implicit si aici dar nu am gasit nimic sa imi raspunda la urmatoare intrebare : Parintii ... (vezi toată discuția)