avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza judiciara - specialitatea produse pirogene ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza judiciara - specialitatea produse pirogene si incendii

Buna ziua, am o intrebare va rog, expertul tehnic judiciar dupa ce a primit documentele, a efectuat cercetarea la fata locului poate convoca din nou partile in vederea intervievarii unui angajat, respectiv a gestionarului depozitului care a luat foc? ori trebuie sa constate cauza incendiului si atat? Exact asa suna convocarea - in vederea intervievarii gestionarului. Este pentru prima oara cand ma intalnesc cu o astfel de solicitare si nu gasesc o prevedere legala in acest sens. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
SCPA Ionescu si asociatii, Avocat
Cel mai recent răspuns: SCPA Ionescu si asociatii , Avocat 18:45, 11 Decembrie 2017
Daca aveti nelamuriri puteti formula intrebari scrise pe care le transmiteti prin posta cu confirmare de primire persoanei in cauza (gestionarului) si partii adverse. Solicitati raspuns scris in termen de .... Depuneti si la dosarul cauzei o copie dupa intrebarile puse si adresele de trimitere la partile in proces. La raportul de expertiza veti anexa nota cu intrebari si raspunsul primit plus comentariile dvs. la raspunsul primit.
Nu am inteles cine a facut solicitarea ca seful de depozit sa fie intervievat !? Este de competenta expertului sa aleaga calea d eurmat in expsrtiza. In mod normal, in cazul de fata, cum sa aflati cauza incediului si pe seful de depozit sa nu-l chestionati ? Dupa parerea mea trebuie chestionati toti angajatii depozitului, sefii, pompierii, etc. si apoi verificate documentele interne ale firmei si modul cum au respectat acestea legea, precum si modul cum au fost respectate documentele intocmite in cazul de fata pentru a stabili cauza incendiului.
Nu exista o interdictie in legislatie de a convoca partile de mai multe ori.
In mod normal seful de depozit trebuia convocat de dvs, la prima intalnire cu partile in dosar pentru efectuarea expertizei. In practica curenta cand trimiteti convocarile la partile in proces nominalizati inclusiv persoanele (angajati ai firmelor, etc.) care trebuie sa fie prezente la expertiza si documentele care trebuie prezentate.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila Carmen Aionesei Carmen Aionesei adresa citare parti si solicitare documente (vezi toată discuția)
Urgent va rog ! comunicare acte catre expert inainte de intrunirea partilor ? Krissia . Krissia . Am cateva neclaritati si poate ma lamureste cineva va rog. 1) S-a primit prin e-mail adresa de la expert pt convocarea partilor, dar pana acum nu s-a primit ... (vezi toată discuția)
Reprogramare convocare de catre expert mihai1667 mihai1667 Am fost citat de catre expertul contabil pentru a ma prezenta astazi, luni, la ora 9 dimineata,cu toate documentele necesare intocmirii raportului de expertiza ... (vezi toată discuția)