avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lovire ușoară pieton pe trecere. Ce sancțiuni se ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lovire ușoară pieton pe trecere. Ce sancțiuni se pot aplica pentru că nu a fost anunțat accidentul la poliție?

Pe trecere de pieton tata a lovit a fata de aproximativ 15 ani. Fata a cazut, dar nu s-a lovit pe cap si nu era forte grav, tutusi i s-a oferit sa o duca la spital cu mama ei care era mai in spate. Au zis CA nu are nici o problema, au facut ő poza despre masina si au cerut numarul de telefon. Au zis ca nu vreau nimic, dar daca fata ár avea ceva problema se sanatate il vor suna sau vor merge la politie. Ce ár trebui sa faca tatal meu dupa aceasta, ce ár fi cel mai util, legal? Multumesc pentru autor
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Diana Cioroiu , Avocat 22:17, 10 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vedere ca evenimanetul s-a petrecut pe trecerea de pietoni,desfasurati demersuri pentru solutionare amiabila
Daca este sesizata politia aceasta poate aplica sanctiuni pecuniare,inclusiv retinere permis conducere
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia anuntata politia.
Daca victima sesiseaza acum politia, se va deschide dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de parasirea locului accidentului.
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
in cazul de fata tatal dvs. avea obligatia potrivit Codului Rutier/Penal de a nu parasi, modifica sau sterge urmele in cazul unui accident rutier soldat cu victime si de a anunta imediat organele de Politie. Daca fata ajunge la spital si decalara ca a fost accident rutier, unitatea de spitalizare va anunta organele de Politie care vor deschide dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, dar si pentru parasirea, modificarea sau stergerea urmelor locului accidentului. Bineinteles acelasi lucru se va intampla si daca victima va merge direct la Politie. V-am raspuns la ce ar fi (fost) "legal", indiferent de ce ar fi discutat cu victima, avea obligatia legala de a incunostiinta imediat organele de politie. Referitor la ce este "Util" ulterior, asteptam sa ne tineti la curent pentru a va oferi o solutie in functie de modalitatea in care se vor succede actele/actiunile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului, sau nu andreipariu andreipariu Saptamana trecuta am accidentat pe un drum pe care aveam prioritate un biciclist(era pe bicicleta si nu pe langa ea). Dupa accident m-am oferit sa duc ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima si parasirea locului accidentul Ana Veisa Ana Veisa Buna ziua , In cazul uni accident in care victima este putin zgaraiata pe picior si este si minora si nu a vrut sa sune la politie si salvare , dar adultii ... (vezi toată discuția)
Minor atins de oglindă în timp ce mergea pe carosabil, permis reținut din cauza neanunțării incidentului și a unui pahar de vin băut ulterior, acasă. e normal ce mi s-a întâmplat? iony0 iony0 Mergeam normal pe carosabil iar in fata era un grup de trei elevi care mergeau paralel pe partea carosabila, am claxonat si nu s-a ferit nici unu m-am incadrat ... (vezi toată discuția)