avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... competenta teritoriala retrocedare teren de la stat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

competenta teritoriala retrocedare teren de la stat

O comisie judeteana a formulat actiune impotriva ADS-ului pentru a pune la dispozitie teren din domeniul statului, terenul fiind necesar punerii in posesie a persoanelor carora li se reconstituisera dreptul de proprietate. Comisiile locale la care aceste persoane au formulat cererile de reconstituire nu mai dispuneau de teren, astfel incat singurul teren identificat a fost cel din domeniul statului si aflat in administrarea ADS.
Pentru ca o comisie locala sa actioneze in instanta ADS pentru atribuirea suprafetelor necesare punerii in posesie, ce instanta este competenta a solutiona cauza?
Suntem in prezenta unei competente teritoriale alternative, caz in care reclamantul are posibilitatea de a opta intre mai multe instante competente deopotriva, conform art. 12 din Cod proc.civ, fiind incidente totodata si prevederile art.8 din Cod proc.civ. conform carora cererile indreptate impotriva statului(ADS-ul reprezentand in acest caz statul) se pot face la instantele din capitala tarii sau la cele din resedinta judetului unde isi are domiciliul reclamantul.
Fie opereaza o competenta teritoriala exclusiva, caz in care instanta competenta este cea in a carei raza teritoriala se afla situat terenul ce se solicita a fi pus la dispozitie?
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
crism25, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea 165/2013 URIAS URIAS Buna ziua, O primarie trebuie sa imi elibereze titlu de proprietate pentru o suprafata de teren. Acum mi-a comunicat că ,,după deblocare procedurii ... (vezi toată discuția)
Chemarea in judecata a statului roman. cine reprezinta statul? c51888 c51888 La multi ani. Daca chem in judecata Statul Roman printr-o cerere de chemare in judecata pt restituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor preluate ... (vezi toată discuția)
Mi-au gresit titlul de proprietate ContSters87904 ContSters87904 Buna dragii mei Ce ma fac, ce ma fac.... mi-au gresit titlul de prop. mi-au scris o suprafata mai mica ....mai mare nu puteau gresi:P, ce fac acum unde ma ... (vezi toată discuția)