avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Model contract de inchiriere incheiat de o persoana ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Model contract de inchiriere incheiat de o persoana care are procura in acest sens

Buna ziua,
In cazul in care am imputernicire sa inchei un contract de inchiriere, contractul se va face in numele proprietarului si eu semnez in calitate de imputernicit, sau inchei contractul direct intre mine (ca si imputernicit) si chirias (fara mentionarea proprietarului)?
Ma puteti ajuta si cu un model in acest sens?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:04, 11 Decembrie 2017
Contractul de incheie in numele proprietarului.
Dvs doar il semnati in calitate de imputernicit.
"Subsemnatul....(proprietarul), imputernicesc pe...(dvs) pentru ca in numele meu si pentru mine sa indeplineasca toate formalitatile privind semnarea unui contract de inchiriere avand ca obiect imobilul proprietatea mea, situat in...."
@ raluk0207, Userul are deja imputernicirea si doreste un model de contract, nu un model de imputernicire (cel putin eu asa am inteles din mesajul domniei sale).
Da, as dori un model de contract, sau macar partea de inceput, ca sa vad exact unde si cum apare numele proprietarului si al imputernicitului, si modalitatea in care se face referire la procura.
Multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intre:.......(proprietarul), domiciliat in,...identificat cu......, in calitate de locator- prin mandatar...(dvs), domiciliat in....., identificat cu ...., conform procurii autentificate sub nr.... din data de...la Birou Notarului Public....... si........(chiriasul), domiciliat in...., identificat cu...., in calitate de locatar, a intervenit prezentul contract de locatiune:
Eu (dvs) ...., in numele si pentru mandantul......(proprietarul) ofer in locatiune numitului.....(chiriasul)..... folosinta asupra imobilului......... situat in......, , pe o perioada de.....
Noi, partile contractante am convenit ca in schimbul folosintei, locatarul sa achite cu titlu de chirie suma de....., care se va achita lunar, intre 15 si 20 ale lunii, in numerar/prin virament bancar.....etc etc, etc
Sunt necesare domiciliul si un act de identificare al proprietarului? (avand in vedere ca oricum nu va fi prezent)
Intreb pentru ca in prezent proprietarul este in strainatate dar adresa din buletinul din Romania este adresa imobilului care va fi inchiriat. In acest caz, ce se trece pe contract?
De mentionat ca adresa din afara tarii apare doar pe un contract de inchiriere extern, si este posibil sa se schimbe pe parcursul contractului de inchiriere din Romania.

"Intre:.......(proprietarul), domiciliat in,...identificat cu......, in calitate de locator"

Alte discuții în legătură

Inchiriere student strain - rezidenta + anaf (finante) - acte necesare darkvisio darkvisio Buna ziua, De curand un student strain a inchiriat apartamentul meu. El m-a rugat sa ii dau actele necesare pentru rezidenta (cele legate de spatiul de ... (vezi toată discuția)
Model contract inchiriere persoana fizica magnifiq magnifiq Buna seara,ma puteti ajuta cu un model de contract de inchiriere(apartament)? Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)