avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot sa ies la pensie anticipata fara penalizare ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot sa ies la pensie anticipata fara penalizare ?

Sunt nascut in anul 1957. In data de 15 Ian. 2018 fac 41 de ani si 6 luni de stagiu de cotIzare la casa de pensii.
Am lucrat in:
- grupa a II a de munca 5 ani si 8 luni.
- grupa I de munca 1 an si o luna cu procent de 50%;
- grupa speciala 3 luni;
Daca se adauga ce am lucrat in grupele de munca ( speciala , a I a si a II a) un spor de cotizare pe langa cei 41 de ani si 6 luni sa fac 43 de ani de cotizare.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Lapadatescu , utilizator 12:23, 22 Decembrie 2017
Pentru anii de grupa primiti un stagiu aferent de 1 an si 3 luni.
Nu se aduna ani de munca , ar trebui sa fie peste 6 ani si atunci ar rezulta 1 an si 6 luni
Se aduna in vederea reducerii varstei.
Nu se aduna in vederea acordarii stagiului aferent(perioadei suplimentare la vechimea in munca).
Am fost disponibilizat cu OUG 36/2013 si HG 589/2016 din minerit in Octotombrie 2016 si am beneficiat de 1 an somaj si 2 ani venituri in completare. somajul se considera cotizatie la casa de pensii,
Venitul de completare ( anul al doilea ) se considera cotizatie?
Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa i si ii de munca tiberiu1001 tiberiu1001 Buna ziua!, Am lucrat in grupa a-II-a si grupa I de munca 10 si respectiv 20 de ani in prima perioada am fost recrutat militar 1,5 ani. 1.Aceasta perioada de ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri privind valorificarea la pensie a perioadelor in care am beneficiat de ccc si in care am lucrat in grupe de munca Ioana-S Ioana-S Sunt femeie, nascuta in februarie 1963 si citind Legea nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, nu-mi sunt clare anumite aspecte. 1. In ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie grupa a ii-a modificat 2014 a legii nr. 380/2013 ContSters307950 ContSters307950 O persoana are vechime efectiva in munca de 23 de ani + grupa a II-a= 30 de ani.(pana in anul 2001). Aceasta are varsta de 56 de ani. Legea pentru grupa a II ... (vezi toată discuția)