avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional la contractul colectiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional la contractul colectiv

Unitatea noastra are CCM valabil încă jumătate de an, în care se specifică că salariul de bază nu poate fi stabilit sub salariul minim brut pe țară. Majoritatea angajatilor au minim pe economie. Ce documente trebuie pregătite pentru a respecta OG 82/2017? Convocator, proces-verbal negociere, act aditional la ccm in care sa scriu ce?
Ca nu negociem....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:00, 19 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti obligati la initierea negocierilor pentru punerea in aplicare a OUG 79/2017.

Ghidul negocierii colective: Ce pași urmează un angajator pentru a trata cu salariații săi
www.avocatnet.ro/articol_470...

Negocierea colectivă, obligatorie chiar dacă angajatorul vrea oricum să ajusteze salariile brute
www.avocatnet.ro/articol_469...
multumesc
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2017
Strong, utilizator
da, la initierea negocierilor suntem obligati, dar nu inteleg de nicaieri ca am fi obligati la incheierea unui act aditional la contractul colectiv, din moment ce nu se modifica nimic, la contractul colectiv(unde se specifică că salariul de bază nu poate fi stabilit sub salariul minim brut pe țară, neprecizand o suma fixa). Mai mult, nu se precizeaza in OUG vreo sanctiune ca nu inchei aditional la contractul colectiv. Prin urmare nu depunem nimic la Itm, daca chiar avem control pe tema asta, avem convocator si PV, unde s-a negociat) si acte aditionale la contractele individuale? Gresesc?
Nu greșiți cu nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Negociere 01.01.2018 leo92 leo92 L firmele cu 3 salariati mai trebuie negociere pt. marirea salariului de la 01.01.2018? (vezi toată discuția)
Negociere salarii 2018 secretariat1 secretariat1 Buna ziua, Sutem 21 salariati, cu tot cu administrator-director general. OUG 82/2017 spune ca toti angajatorii vor negocia salariile, indiferent de nr. de ... (vezi toată discuția)
Aplicare oug 79/2017 claraalex claraalex as dori sa stiu daca am sub 21 de salariati ar trebui sa mai fac convocare, proces verbal,decizie sau angajatorul face o informare prin care aduce la ... (vezi toată discuția)