avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto cu victimă decedată. Care este ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto cu victimă decedată. Care este procedura pentru obținerea daunelor morale?

Tatal meu a avut un acident care a murit, mama la fel ie moarta dar nu in acidentul asta, din cauze naturale acuma cativa ani, as vrea si eu sa stiu ca-m cat ar trebui sa imi ofere asigurarea, daca asigurarea este din spania? O simpla informatie ca-m cat se ofera normal avand in vedere ca ambi parinti sunt morti, iar tatal meu era singurul care ma sustinea.

Si ofertele cand mi le face asiguratorul, avocatul trebuie sa imi zica verbal oferta sau sa imi arate in scris cu stampila de la asigurare sau cum se procedeaza ?

Stiu ca ar trebui sa imi intreb avocatul, dar sincer imi da de banuit unele chesti si de asta intreb si eu aici, sper ca ma puteti ajuta, multumes anticipat!
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Arthas , utilizator 16:44, 11 Decembrie 2017
Trebuie sa ne spuneti in primul rand unde si cand s-a intamplat accidentul, precum si o descriere a acestuia pentru a va putea ajuta.
Acidentul sa intamplat in ploiesti acuma un an, vinovatul a fost celalt sofer care circula pe contrasens, avem si filmare cu acidentul, acidentul sa intamplat prin coliziune frontala, tatal meu circuland regulamentar.
In regula. Daca s-a dechis dosar de dauna la BAAR si s-a aflat corespondentul societatii de asigurare in Ro, iar aceasta a preluat dosarul, a primit raspuns din Sp ca asigurarea era valabila si s-a formulat cerere de despagubire si au trecut 30 zile de la formularea acesteia, pana acum trebuia sa aveti oferta(oferte) de la societatea de asigurare in baza Anexei 2 de la Politie. Nu stiu cum procedeaza toti colegii mei...pot vb. doar in numele meu, eu tin legatura cu clientul pentru orice intervine nou in dosar( inclusiv in cel de la asigurator). Ii aduc la cunostiinta despre orice oferta de la asigurator, pe care poate sa o vada in original ( sau mail) si discutam cum e mai bine sa procedam cu privire la rezolvarea sau nu a litigiului pe cale amiabila. Cuantumul daunelor morale depinde foarte mult de cine este corespondentul soc.de asigurare in Ro si bineinteles de cine face negocierile cu societatea de asigurari. Daca asigurarea nu era valabila sau era falsa, vorbim despre Fondul de Protectie al Victimelor Strazii ( Parte din BAAR). Ar fii multe detalii, dar am incercat sa va fac o idee despre proceduri.
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
Diana Cioroiu, Avocat
Mersi frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata dauna accident rutier Adi1968 Adi1968 Buna ziua În urma unui accident rutier cu un cetatean bulgar, suferit în data de 24.02.2017 am contactat societatea de asigurare din Romania corespondenta ... (vezi toată discuția)
Accident ungaria- vinovat: camion asigurat in ungaria, 7 masini avariate un deces. ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua, Apelez la bunavointa Dvs pentru a obtine niste opinii legate de un accident rutier grav produs in Ungaria de catre un sofer de camion care a ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca ChirculescuIon-Mugurel ChirculescuIon-Mugurel Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in legatura cu problema mea.In urma cu 6 luni de zile am fost implicat intr-un accident rutier.Circulam in spatele unui ... (vezi toată discuția)