avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de propietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de propietate teren

Tatal meu a avut un teren de 500 mp.in Bucuresti sector 3,insa in anul 1968 a fost expropiat abuziv de catre Stat pt.a se construii acolo un bloc,trotuar,sosea,linie de tramvai insa, in baza Decret 1050/1966 cu Decizia nr.248/1967 i-a fost luat fortat terenul.
Sunt multi ani de atunci insa,acum pentru retrocedare conform Legii in vigoare trebuie ca mostenitor, sa prezint printre alte documente si actul de propietate al acelui teren,pe care nu-l am si nici nu stiu daca a avut Tatal meu acel act oficial prin Notariat, sau scris de mana cum probabil se practica la vremea respectiva.Raspunsurile la cererile mele de la Arhivele Statului ca;Rol fiscal de la Primaria de sector sau situatia de la ICRAL a terenului ca si deciziile de expropiere ,in toate acestea se spune ca Tatal meu a detinut acest teren si a fost impozitat ca atare dar nimeni nu spune in baza carui document de propietate au facut impozitarea trenului respectiv.La camera Notarilor Publici am cerut ca din arhiva pe care o detine,sa primesc o copie a actului de propietate pt.acel teren,platind suma pt.cautare si 3 ani care am crezut ca ar fi inceputul cumpararii acelui teren,dar cu toate astea au spus ca vor cauta in arhiva dar rezultatul a fost nul.
Va rog spunet-mi cum sa procedez sa am o dovada ca Tatal meu a fost propietar pe acel teren cam aprox. din anul 1950 pana la expropiere anul 1968.perioada in care a platit impozitele cerute si specificate in raspunsurile primite la cererile mele.Mentoinez ca pe acel teren ca si pe toata zona respectiva s-au facut constructii si drumuri si deci nu mai exisista nimeni care sa-mi fie alaturi intr-o eventuala recunoastere a acelui teren.
Va rog dati-mi un sfat cum sa procedez legal pentru a demonstra ca Tatal meu a detinut acel teren actualmente fiindu-mi necesar la complectarea dosarul de retrocedare.
Cu mult respect.

Alte discuții în legătură

Succesiune imobil retrocedat dupa divort Lulica Lulica Buna seara Parintii mei au achizitionat in 1967 un imobil pe numele tatalui meu, dar specificandu-se ca este casatorit (cu mama mea). In anul 1978 imobilul ... (vezi toată discuția)
Imobil proprietate personalã folosit ilegal de stat cmihai2012 cmihai2012 Defunctul meu tată, profesor, a cumpărat în 1943 un imobil compus din teren 170 mp cu construcţie locuinţă de 58 mp. În 1950 posesia i-a fost luată ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren ContSters174421 ContSters174421 Buna ziua. Ma numesc B. Ghe. si locuiesc in Bucuresti. In urma cu putin timp, fratele meu a primit un telefon de la o persoana necunoscuta, care i-a adus la ... (vezi toată discuția)