avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune imobil retrocedat dupa divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune imobil retrocedat dupa divort

Buna seara

Parintii mei au achizitionat in 1967 un imobil pe numele tatalui meu, dar specificandu-se ca este casatorit (cu mama mea). In anul 1978 imobilul a fost expropiat (casa a fost demolata). In anul 1992 parintii mei au divortat fara sa faca un partaj si nemaiavand in acel moment in proprietate imobilul respectiv. In anul 2001 tatal meu a primit titlul de proprietate pentru terenul retrocedat, teren fara constructie. S-a facut cadastrul si intabularea terenului pe numele tatalui, iar la fisc, nu stiu cum si de ce, apare in continuare pe rolul fiscal si locuinta construita in 1976. Tata a decedat in 2014; nici el, nici mama nu s-au recasatorit. La succesiune ne-am prezentat cei trei copii, dar notarul ne-a facut actul (pe care inca nu l-am semnat) doar pe jumatate din proprietate spunand ca cealalta jumatate apartine mamei. In momentul asta mama figureaza ca sotie pe actul din 1967 si in rest nu apare nicaieri ca si co-propietar al acelui imobil.
Vrem ca acel imobil sa apartina doar unuia dintre frati, mama nu are nici ea nimic impotriva, dar nu stim cum sa procedam. Notarul nu sta de vorba cu noi iar secretara da din umeri si spune ca va intreba...
Cel mai recent răspuns: Rezolvatorul , Consilier juridic 13:06, 12 Noiembrie 2016
1. Schimba-ți notarul.
2. Ceilalți frați și mama renunță la succesiune în favoarea fratelui respectiv .
Baftă !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speța succesiuni Daniela Covaci Daniela Covaci La data de 15 noiembrie 1977 moare G. N., căsătorit cu G.A. și având doi copii, pe G.M. si G.I. Masa succesorală se compune dintr-un imobil situat ... (vezi toată discuția)
Proprietar demolat/ expropriat de comunisti - nedespagubit Elisabeth58 Elisabeth58 Proprietar demolat/ expropriat de comunisti - NEDESPAGUBIT Multa sanatate va doresc tuturor! In anul 1975, tata si cu mine am fost mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Succesiune marcop marcop Buna ziua, supun atentiei dvs. urmatoarea speta, cu rugamintea de a-mi da un raspuns. In anul 1997 tatal meu a facut cerere de revendicare a 10 ha de teren ... (vezi toată discuția)