avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Imprumut acordat salariatului
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Imprumut acordat salariatului

Buna ziua!

Aveti idee daca un angajator poate da un imprumut unui salariat? Daca da, in baza a ce, ce suma maxima, pe ce perioada?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters73118 , utilizator 16:13, 13 Octombrie 2009
Consider ca angajatorul, in calitate de persoana juridica (SRL), nu poate acorda imprumuturi angajatilor sai sau oricaror altor persoane fizice, intrucat nu detine calitatea de institutie bancara autorizata in acest sens.
Ca si solutie: incheierea unui contract de imprumut autentificat, intre 2 persoane fizice (de ex. imprumutatorul poate avea calitatea de asociat in SRL iar imprumutatul poate fi orice persoana fizica).
In acest caz, suma imprumutului, perioada si conditiile de restituire vor fi stabilite prin contractul de imprumut.
intradevar, o societate nu poate acorda imprumut indiferent de persoana!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut firma stelach stelach Buna ziua, Un SRL poate imprumuta un alt SRL? Dar o persoana fizica , care nu este asociat intr-o firma, poate imprumuta o firma? Multumesc . (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua srl -uri angela23 angela23 Buna ziua, Trebuie sa fac un contract de imprumut intre 2 SRL -uri dar din cate stiu nu este legal. Totusi seful meu imi cere sa gasesc o varianta ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut acordat - procedura legala? Nina1 Nina1 Este incheiat legal un contract de imprumut realizat intre 3 parti, astfel : 1parte - .persoana fizica in calitate de imprumutant, a2a parte - .persoana ... (vezi toată discuția)