avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna seara! O intrebare, mai am preaviz pana pe 27/12 si astazi le-am comunicat sefilor ca mai vin doar pana vineri, ei au inceput sa ma ameninte ca daca nu vin tot preavizul imi incheie cu nu stiu ce litera si imi voi gasi mai greu alt job. Au voie sa ma ameninte?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 12 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amenintarea este o fapta care poate atrage raspunderea penala a celui care o savarseste.

Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.


Mai multe detalii :
www.avocatnet.ro/articol_408...

Ok m-am uitat la articol, dar nu mi-am dat demisia, m-au concediat, ei mi-au acordat preavizul nu eu lor
Concediere pentru ce ?
Din ce stiu eu fara motiv, dar in preaviz au scris ca postul pe care lucrez eu de vanzator se restructureaza, dar asta nu e tot, de cand le-am zis ca ma insor au inceput sa se poarte ciudat si dupa 1 luna mi-au dat sa semnez statul de plata preavizul era dedesubt, abia dupa ce am semnat hartiile mi-au aratat ca sunt in preaviz si ca mai lucrez 20 de zile, la colegi le-a zis " el si asa ca se insoara la anu" parerea mea e ca nu prea a fost legal ce s-a intamplat aici
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indiferent daca vorbim despre demisie sau concediere in care se acorda preaviz, absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am si eu nevoie de o informație, mi-am dat demisia ... Alexandrarebecaaa Alexandrarebecaaa Buna ziua, Am si eu nevoie de o informație, Mi-am dat demisia de la locul de munca si sunt nevoită sa stau in preaviz 20 de zile, dacă refuz să nu stau ... (vezi toată discuția)
Demisie depusa in timpul concedierii Lorena Rix Lorena Rix Buna ziua, Pot sa imi dau demisia in cazul s-a intrat in procedura de concediere? Daca da, se mai respecta preavizul (20zile lucratoare)? Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Preavizul în cazul demisiei este obligatoriu ?dacă doresc sa ... Chiva53 Chiva53 Preavizul în cazul demisiei este obligatoriu ?dacă doresc sa demisionez si nu vreau sa stau în preaviz poate angajatorul sa ma oblige intr un fel sau sa ... (vezi toată discuția)