avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CONTRACT COMERCIAL DE INCHIRIERE BUNURI, LA NOTARIAT
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CONTRACT COMERCIAL DE INCHIRIERE BUNURI, LA NOTARIAT

Vreau sa inchiriez unui client bunuri pe o perioada indelungata. Clientul nu-mi elibereaza instrumente de plata la termen. Am cazut de acord sa semnam contractul la notar. Am auzit ca in cazul in care apar probleme in executarea contractului, prin autentificarea lui la notar, nu mai avem nevoie de instanta ci mergem direct la executorul judecatoresc. Problema mea este foarte urgenta si as aprecia pareri si opinii cat mai la obiect si rapide. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alexgrigoriu , utilizator 14:56, 14 Octombrie 2009
poate ca va referiti a un contract de inchiriere cu clauza de gaj asupra bunurilor mobile ale chiriasului (garantie la plata). bunuri pe care, in caz de neplata la scadenta, aveti dreptul a le executa
vorbesc despre un client in top 10 mondial, care desfasoara activitate si in Romania. ei privesc cu scepticism formele noastre de protectie la ''tepe" . pe mine ma intereseaza sa-l execut direct, fara instanta, doar prin executor judecatoresc in cazul neplatii facturilor sau neindeplinirea contractului.
art. 66 din Legea 36/1995: Actul autentificat de notarul public care constata o creanta certa si lichida are putere de titlu executoriu la data exigibilitatii acesteia.
deci da, pentru sumele reprezentand contravaloare chirie puteti pune in executare contractul autentic fara sa mergeti la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut claudia violeta claudia violeta am imprumutat unei persoane o suma de bani si am incheiat un contract de imprumut prin notariat. precizez ca notariatul se afla in localitatea unde locuiesc ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta ciubotarudan ciubotarudan Am dat cu imprumut notarial 20.000 lei.Termenul a fost 25.04.2011. Cum pot sa-mi recuperez banii? In contract scrie ca :,,Prezentul act constituie titlu ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi bani, recuperare BACOS BACOS Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul ... (vezi toată discuția)