Vreau sa inchiriez unui client bunuri pe o perioada indelungata. Clientul nu-mi elibereaza instrumente de plata la termen. Am cazut de acord sa semnam contractul la notar. Am auzit ca in cazul in care apar probleme in executarea contractului, prin autentificarea lui la notar, nu mai avem nevoie de instanta ci mergem direct la executorul judecatoresc. Problema mea este foarte urgenta si as aprecia pareri si opinii cat mai la obiect si rapide. Va multumesc anticipat
poate ca va referiti a un contract de inchiriere cu clauza de gaj asupra bunurilor mobile ale chiriasului (garantie la plata). bunuri pe care, in caz de neplata la scadenta, aveti dreptul a le executa
vorbesc despre un client in top 10 mondial, care desfasoara activitate si in Romania. ei privesc cu scepticism formele noastre de protectie la ''tepe" . pe mine ma intereseaza sa-l execut direct, fara instanta, doar prin executor judecatoresc in cazul neplatii facturilor sau neindeplinirea contractului.
art. 66 din Legea 36/1995: Actul autentificat de notarul public care constata o creanta certa si lichida are putere de titlu executoriu la data exigibilitatii acesteia.
deci da, pentru sumele reprezentand contravaloare chirie puteti pune in executare contractul autentic fara sa mergeti la instanta.