avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributii PFA pe 2018
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributii PFA pe 2018

Buna ziua,

Va rog sa-mi explicati ce am de platit in 2018 ca PFA.
Daca am si salariu si PFA platesc CASS si CAS pentru fiecare?

Cu multumiri,
Manuela

Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: siuzzie9 , utilizator 23:31, 14 Decembrie 2017
Din 2018 nu mai conteaza daca sunteti salariat din perspectiva contributiilor pe PFA. La locul de munca se vor plati contributiile normal iar pe PFA va trebui sa vedeti daca aveti venitul sub 12 salarii minime brute si daca da nu va trebui sa achitati nici o contributie. Daca sunteti peste acest plafon, din punct de vedere al altor venituri exclusiv cele din salarii, in cazul dvs cele din activitati independente, va trebui sa achitati cele doua contributii.
Multumesc,
M-ați lămurit simplu în câteva cuvinte.
Cu drag.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuală Marinescu Lucian Marinescu Lucian Cod Fiscal - ART. 154 - Categorii de persoane fizice exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate....... h) persoanele fizice ... (vezi toată discuția)
Cass la pfa aureljecu aureljecu Buna ziua , In anul 2007 am activat ca : - pensionar - salariat cu contract de munca , program normal - PFA ( consultanta ) Mentionez ca am pensie mai ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit + venituri din chirii. cum se impoziteaza? SpF2016 SpF2016 Sunt inregistrat ca PFA cu norma de venit. Platesc si contributii la CAS si CASS. As vrea sa dau un apartament in chirie (pe termen lung, nu in scop turistic) ... (vezi toată discuția)