avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divorț în România, cuplu cu ultimul domiciliu în ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divorț în România, cuplu cu ultimul domiciliu în străinătate. Care e instanța competentă și unde se face comisia rogatorie?

Buna ziua ,daca un dosar de divort este declinat la judecatoria sectorului 5 ,pe motiv ca nu este competenta sa judece un divort avand in vedere ca ambele parti au ultimul domiciliu in strainatate,comisia rogatorie unde trebuie facuta la domiciliu in strainatate sau la domiciliu la care il au in Romania si de unde s_a declinat dosarul?multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:55, 13 Decembrie 2017
Ce anume sa se faca?
Vedeți că e posibil sa aveti probleme procedurale si sa se respingă divorțul.
Dacă aveți avocat angajat vorbiti cu el sa va lămurească în funcție de piesele dosarului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ancheta sociala sau ce sa faca comisia rogatorie? Cand instanta a dispus prin incheiere comisie rogatorie, a dispus si ce si unde sa faca ea.
La judecatoria Botosani nu s_a putut incheia divortul pe motiv ca ultimul domiciliu comun este in strainatate,apoi dosarul s_a declinat la judecatoria 5 bucuresti pentru a se desfasura acolo,dar eu am sunat la bucuresti pentru ca astept un raspuns din mai si mi sa spus cainca este in termen administrativ pentru a se face o comisie rogatorie acolo unde locuim pentru ca ei nu se pot deplasa d acolo,intrebarea mea este c inseamna aceasta comisie si unde trebuie facuta la botosani sau aici in strainatate unde locuim noi cei in fapt,?
Ancheta psihosociala se poate efectua in strainatate.
S-a acordat cuvântul pe probe sau nici nu s-a discutat asa ceva?
Dacă aveți avocat care este specializat doar pe dreptul familiei dupa aprecierea mea nu veti divorta.
Aveti un divorț care implica o combinatie de norme juridice care excede competenței normale unui avocat care se poate descurca doar la divorțuri simple.

Nu cred ca ati ajuns sa se discute pe probe.
Instanța își verifică mai întâi competenta conform legii si e bine sa stiti ca aveti probleme procedurale deosebite.
Nu veti ajunge sa se faca ancheta socială daca aveti avocat specializat doar pe litigii de familie simple...

Alte discuții în legătură

Procedura de divort Constantin Dascal Constantin Dascal Locuim in Ireland de aproape 10 ani,avem un copil minor de 15 ani. Cum trebuie sa procedam daca suntem de comun acord cu divortul? Care sunt etapele care ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori aflati in strainatate MARINA2000 MARINA2000 BUNA ZIUA, atat sotul meu cat sie eu locuim de mai bine de 6 ani in Spania. Acum 3 ani am bagat actele de separare (dupa legea spaniola); deocamdata custodia ... (vezi toată discuția)
Divort Marian_sever Marian_sever Buna eu si fosta sotie am depus o cerere de divort in Romania la un notar public pentru ca divortl va fii pe cale amiabila tin sa precizez ca locuim in ... (vezi toată discuția)