avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM expirat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM expirat

buna ziua. in noiembrie se fac 2 ani de cand am inregistrat contractul colectiv de munca la Directia de Munca. Ce trebuie facut? Pot duce la Directia de Munca un act aditional in care spun ca vechiul CCM se prelungeste in aceleasi conditii si cu aceeasi reprezentanti ai salariatilor? Sau se reia toata procedura?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 15:09, 13 Octombrie 2009
la vechiul CCM se face un act aditional in care se trec modificarile negociate. daca nu sint modificari se trece numai termenul de valabilitate a CCM si se inregistreaza.
si pot trece ca reprezentantii salariatilor raman aceeasi? un mandat al lor era de 2 ani parca.
Faceti act aditional cu modificare act aditional rereitor la termen;act aditional semnat de ambele parti si pe care il inregistrati la DMSSF.
Ptr reprezentantii salariatilor va trebuie un proces-verbal de alegere/realegere a lor in cadrul unei adunari a salariatilor. Evident ca la acest proces-verbal va trebui sa atasati o copie a semnaturilor salariatilor participanti.
Daca mandatul lor este expirat nu pot avea consultari cu conducerea, nu pot incheia acte.
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
Isa Radov, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm la nivel de unitate petronel11 petronel11 Buna ziua, Avem Contract Colectiv de Munca la nivelul unitatii, acesta a fost semnat si inregistrat in 2013 pe 12 luni. Intre timp mandatul (de a negocia si ... (vezi toată discuția)
Demisie reprezentant salariati GavrilescuG GavrilescuG Buna ziua! Avem un Contract colectiv de munca valabil pana in anul 2019. In prezent, dorim sa incheiem un act aditional la acesta, insa unul dintre cei 3 ... (vezi toată discuția)
Ccmu anca55 anca55 Firma cu peste 200 de angajati (cu reprezentanti ai salariatilor) a avut CCMU incheiat care a incetat luna aceasta. Acum fima are 22 de angajati--> 3 ... (vezi toată discuția)