In conditiile in care din partea avocatului am primit copia contractului de asistenta juridica, nu originalul, si aceasta nedatata, acest contract este valabil?
Mai apoi, in conditiile in care se specifica "plata in rate" (nespecificat numarul ratelor), avocatul poate impune sa i se achite suma integrala si sa sisteze a-si indeplini obligatiile contractuale cu riscul clar de a fi decazut din drepturi?
Contractul de asistenta juridica in original ramane la Societatea de Avocatura. Faptul ca nu s-a datat poate fi o eroare. La plata in rate, corect era sa se mentioneze numarul acestora.
Pe respectiva fila primita scrie clar ca trebuie sa ramana atasata la cotor (o alta forma de exprimare).
Referitor la intrebarea mea, mi se poate impune plata integrala a tot ce a mai ramas (mai nou cu amenintare de executor judecatoresc) in conditiile in care avocat prin intermediul email-ului imi spune ca daca nu platesc integral "incheiem socotelile" si tinand cont ca daca nu imi faceam singur raspunsul la intampinare urma sa fiu expus unor mari inconveniente?
Company Advising
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca v-ati formulat singur cereri si intampinare, aveti posibilitatea sa il reclamati la Barou. Anexati si contract, anexati dovada ca v-ati facut singur documentele. Avocatul va trebui sa dovedeasca ca a conceput si depus acele documente. Va reprezinta in instanta avocatul? Nu prea se intelegea ca ati formulat dvs. singur intampinare. Daca nu a conceput documente si daca nu va reprezinta in instanta il puteti reclama. Daca va reprezinta...
A fost contractat pentru mai multe dosare ce erau/sunt pe rol:
- Pe un penal (acuzatii de furt pt fostul meu constructor) cu care am ajuns sa-l contest la judecatorie dansul in loc sa sustina cauza a cerut expertiza tehnica in constructii plus alte baliverne - RESPINS;
- La una din judecatoriile de sector am fost chemat in judecata de catre constructor, am lucrat cot la cot cu dansul sa facem o reconventionala, a fost respinsa ca depusa tardiv fiindca dansul a depus-o la vreo 2 saptamani dupa termenul maxim (eu nu mai eram in tara la acel moment insa am vazut stampila de pe plic) - dosar suspendat pana la solutionarea dosarului aflat in apel;
- Apelul catre Tribunal a fost facut de catre dansul, modificat impreuna si depus intr-o totalmente alta forma fata de cea convenita. Cand a primit intampininarea m-a anuntat cu doar 2 zile inainte sa expire termenul de depunere a raspunsului la intampinare, asta dupa ce timp de 2 saptamani l-am tot contactat pe toate caile posibile. Vazand ca nu-mi raspunde i-am trimis notificare prin posta cu AR si am depus-o la instanta cu rugamintea de a mi se comunica intampinarea pe o alta adresa si sa nu se mai trimita la avocat. Instanta a trimis pe adresa solicitata intampinarea si mi-a acordat un alt termen, m-am apucat si am lucrat singur la raspunsul la intampinare coresctand cu aceasta ocazie balivernele si ineptiile trimise de catre dansul in apel.
In concluzie am platit si am muncit poate chiar mai mult decat avocatul care defapt dansul trebuia sa-mi prezinte la ce a muncit, nu eu dansului, iar acum dupa ce s-au inflamat lucrurile a ajuns sa ma ameninte cu executor judecatoresc daca nu-i achit toti banii ce ar mai fi ramas din contract, asta in conditiile in care daca nu eram perspicace pierdem totul legat de apel... Mentionez ca de aproape 2 luni incerc sa-mi recuperez documentele de la dansul si tot timpul spune ca este plecat, ca are sedinte ori etc...
In conditiile descrise mai sus ma pot adresa baroului sau nu? Mai exista si vreo alta institutie unde ma pot intoarce impotriva dansului?
maxx_maxxx2004
Buna ziua,
In data de 18.06.2016 am incheiat un contract de asistenta juridica cu un avocat, contract pe care ulterior am observat ca nu l-a dat si ca ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu
raicuraisa
Buna ziua.
Va rog frumos sa -mi spuneti daca exista o prevedere legala in sensul ca titlurile executorii se investesc cu formula executorie numai \\"in ... (vezi toată discuția)