avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de asistență juridică în copie, nedatat, ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de asistență juridică în copie, nedatat, cu plata în rate. Poate impune avocatul plata integrală?

Buna ziua,

In conditiile in care din partea avocatului am primit copia contractului de asistenta juridica, nu originalul, si aceasta nedatata, acest contract este valabil?
Mai apoi, in conditiile in care se specifica "plata in rate" (nespecificat numarul ratelor), avocatul poate impune sa i se achite suma integrala si sa sisteze a-si indeplini obligatiile contractuale cu riscul clar de a fi decazut din drepturi?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
In opinia mea, acea mentiune este ilegala. Nu exista temei legal ca un contract, fie el si reglementat in actele interne ale unei profesii, sa se incheie in doua exemplare din care unul original si unul copie, cand exista minim doua parti in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

maxx_maxxx2004 maxx_maxxx2004 Buna ziua, In data de 18.06.2016 am incheiat un contract de asistenta juridica cu un avocat, contract pe care ulterior am observat ca nu l-a dat si ca ... (vezi toată discuția)
Executata silit de catre avocat cu o copie a contractului de asistenta juridica grigorina grigorina Buna ziua, Avocatul care m-a reprezentat in instanta, in ziua in care era ultimul termen la proces, mi-a indicat sa mai semnez un contract de asistenta pe ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu raicuraisa raicuraisa Buna ziua. Va rog frumos sa -mi spuneti daca exista o prevedere legala in sensul ca titlurile executorii se investesc cu formula executorie numai \\"in ... (vezi toată discuția)