Multumesc!
Considerati ca fiind in regula, date cele de mai sus descrise, sa imi cer banii inapoi ?
Nu am suficiente date ca sa va spun daca si ce sa cereti inapoi.
Totusi, referitor la contractul de asistenta juridica: nu stiu cum e al dv., dar al meu e completamente imbecil. Da, semnez prostii ca asa sunt impuse de baroul din care fac eu parte si le explic clientilor ce e idiotenia aia, de ce o semnam si ce clauze adaugam ca sa fie cat de cat clar. Nu cunosc sa mai existe copii in contractele de asistenta, insa ele se incheie cf. legii ca orice contract bilateral, in doua exemplare ORIGINALE.
Am avut in minunatele contractiere (cum le spunem noi) si o astfel de clauza, ca originalul ramane la avocat si copia la client. Pai, sa vedem, contractul e contract bilateral fara conditie de forma si fara dispozitii speciale de la normala lui incheiere in atatea originale cate parti. Pe cale de consecinta, 2 originale e minimul. Scriam pe exemplarele vechi ca se incheie in doua exemplare, taiam unul original si unul copie, completam cu "ambele originale cu aceeasi valoare".
Acum, la contractele pe care le am, mentiunea asta a disparut.
Nu conteazaa care exemplar ramane la avocat, ambele au aceeasi valoare. Totusi, in practica, daca nu ai exemplarul colorat, nu il poti executa.
Referitor la cat ati muncit, va spun din practica faptul ca e mai dificil pentru mine, ca avocat, sa am un client care munceste actele. Orele muncite, explicatiile date referitor la ce tine si ce nu tine in instanta, pe ce sa ne axam si de ce sunt mai multe si mai lungi. Pentru mine, ca avocat, asta nu e un avantaj, dimpotriva.
Referitor la multitudinea de dosare, ciudatel ca aveti si penal si civil la acelasi avocat. legea ne da voie sa practicam in orice domeniu, din experienta mea in practica ceva specializare face avocatul mai competitiv calitativ.
Va recomand sa faceti o notificare avocatului cu ce a facut si ce nu, notificati incetarea contractului din culpa sa contractuala, solicitati ce considerati ca nu s-a executat daca e cazul, mentionati urmarile legale: plangere la barou etc. Procedati in functie de raspuns mai departe.
Buna ziua doamna avocat,
Contractul este genul acela cu autocopiere, din pacate sunt la servici si nu am acces la el pt a va da mai multe detalii, oricum ideea este ca tot ce am mai vazut contracte de acel tip originalul (cel colorat) se datea clientului, existand in acest sens tipizata o mentiune de genul ca acea copie ramane la cotor. Baroul in cauza este Baroul Bucuresti.
Munceam fiindca nu eram multumit de cum ori cat facea acest avocat care de altfel mi-a fost profesor in facultate si sa spunem ca nu am tratat relatia dintre noi la modul ca dansul este angajatul meu si iata ca a profitat.
Dansul este pe civil-comercial insa a luat si penalul "ca sa fie totul la pachet" si s-a cam vazut ca a fost doar "la pachet" si nimic mai mult.
Nici pana in ziua de astazi nu mi-a raspuns la mail-ul in care ii cer sa-mi faca un raport de activitate, sa-mi explice de ce m-a anuntat la limita referitor la documentele de la Tribunal cat si sa-mi puna la dispozitie chitanta si factura fiscala (nu un biletel de "amor" cum am "acceptat" initial sa primesc), cat nici confirmarea de primire nu am primit-o cum ca ar fi primit recomandata de la mine, insa a primit-o fiindca m-a sunat sa ma traga la raspundere despre cum de imi permit sa ii cer toate cele.
Ce nu am inteles este partea cu " solicitati ce considerati ca nu s-a executat daca e cazul" si in afara de barou unde as mai putea sa- reclam.
Multumesc!
Nu exista original si copie doar pentru ca un act e roz si unul verde. Culoarea foii sau a fontului nu face din ea sa fie original sau copie. Nici faptul ca e autocopiativa. Important e sa fie semnata in original.
Eu nu am vazut acest tip de mentiune ca o anumita copie ramane la cotor; am avut contracte cu mentiunea ca se inmaneaza originalul si copia ramane, acum am unele cu mentiunea ca un exemplars-a inmanat/comunicat clientului.
Pe parte pecuniara nu am date sa va spun ce a facut si ce nu, nu cunosc intelegerea dintre dv. si el, nu va pot spune eu daca si ce sa solicitati, nu stiu ce servicii a prestat sau executat si ce nu. Procedural, la barou.
Daca nu sunteti multumit de chirurg, nu mai taiati dv. putin pe langa operatie. Cam asa e cu toti profesionistii sau ar trebui sa fie. In colaborarea cu un avocat puteti sa trimiteti notite despre situatia de fapt, dar cam atat. Redactarea actelor e treaba lui. Asta ca principiu, e o parere personala si, sigur, nu e musai cea mai buna, de la caz la caz si profesionist la profesionist lucrurile pot sta altfel.
Da, mentiunea ca se inmaneaza originalul iar copia ramane, despre acel tip este vorba.
Referitor la ce a prestat si ce nu si mai ales la ce riscuri m-a expus de-a lungul acestei "colaborari" am scris ceva mai sus, de aceea tind sa cer returnarea (partiala) a onorariului.