avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am vândut o maşină
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am vândut o maşină

Am vândut o maşină în urmă cu trei ani dar cumparatorul nu și-a trecut-o pe nume. Am făcut contract de vânzare cumpărare, am radiat-o de la primărie, dar eu tot primesc amenzi și din țară și din străinătate. Ce pot face în acest caz ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Le contestati in termen de 15 zile de la comunicare in instanta si prezentati drept probe contractul de v/c, certificatul de atestare fiscala. Solicitati in instanta obligarea cumparatorului sa inmatriculeze masina pe numele lui. Notificati si serviciul rutier despre vanzarea masinii.
Ati inscris pe talon "instrainat catre....la data...."?
Daca ati fi facut-o politia ar fi cpnstatat ca nu a inmatriculat-o in termen de 30 zole de la intrarea in posesie si i-ar fi retinut certificatul de inmatriculare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amezile le contestati in instanta in termen legal
Sesizati oficial SPR evidenta auto ca nu mai sunteti proprietarul de fapt si de drept al vehiculului
Va puteti ridica cu pretentii in instanta impotriva cumparatorului
Mulțumesc mult pentru mesaj, din păcate nu am scris pe talon. Știți dacă voi putea contesta în instanța din România o amenda venită din Austria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina de la politie arni83 arni83 Buna ziua, In luna septembrie 2015 am vandut o (epava -masina catalogata ca dauna totala) catre o persoana din iasi. Am facut contract de vanzare - cumparare ... (vezi toată discuția)
Vânzare mașină GentianaM GentianaM Buna ziua! Am urmatoarea problema. In urma cu cateva luni am.vandut masina , persoana căruia am vandut-o ne-a tot amânat cu înmatriculare pe numele lui, din ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta Clauddu Clauddu Buna ! am si eu o intrebare.. anul trecut am vandut masina si am uitat sa trec instrainat pe talon...si acum am primit o gramada de amenzi de circulatie ... (vezi toată discuția)