buna seara .In data de 4 decembrie a.c am cumparat o masina inmatriculata in Ro (Cluj )de la o persoana fizica din Brasov ..L-am intrebat de ce masina are nr. de Cluj , daca el este din Brasov si mi-a raspuns ca inca nu si-a radiat masina de la vechea adresa. .Am incheiat act vanzare cumparare la un birou de copiat acte , actul a fost semnat atat de vanzator cat si de cumparator. Actul a fost intocmit in 6 (sase exemplare ) unul mi-a fost inmanat mie , impreuna cu acetele masinii , cele doua chei , talonul pe care s-a mentionat de catre vanzator ca masina a fost vanduta pe numele meu , punand si data de 4 decembrie ,asigurarea RCA , cat si dovada platii "rovignetei " urmand ca in decurs de cateva zile specificand (8 decembrie ) sa imi remita 4 exemplare din contract vizat (si luat in evidenta ) de primaria de domiciliu (respectiv Cluj ) .( perioada solicitata pentru a avea timp sa trimita prin curier actele la primaria Cluj si sa le primeasca inapoi ).Vineri 8 decembrie l-a sunat si l-a intrebat si mi-a spus ca imi va pune plicul cu actele respective prin curierat , apoi , pe data de 12 mi-a spus ca mi le va aduce personal avand drum prin localitatea mea...am impresia (sper sa gresesc ) ca ma duce cu vorba ....dar nu vad ce interes ar avea ..in situatia in care totusi nu primesc acele acte sa pot inmatricula masina pe numele meu , ce posibilitati am sa pot intra in posesia actului de vanzare cumparare , sau de inmatriculare a masinii fara actele vizate de primaria din Cluj..? Timpul trece si o sa ma trezesc ca expira cele 30 de zile..mai e si o luna cu multe zile libere.Mentionez ca toate convorbirile telefonice le am inregistrate pe telefon . Sa ma adresez la primaria din Cluj sau sa ma adresez politiei? Ce ma sfatuiti ? Multumesc pentru timpul acordat , o seara linistita va doresc.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In titlul postarii dv precizati refuz transmitere certificat fiscal
Dispozitiile in vigoare precizeaza ca vanzatorul la momentul incheirii documentului de instrainare bun mobil este obligat sa depuna certificatul fiscal
Desfasurati demersuri concrete la vanzator care poate sa va remita documentele inclusiv prin curier rapid
Daca vanzatorul isi asuma responsabilitatea sa nu va comunice documentele,veti depasi termenul legal de 30 de zile pentru inmatriculare vehicul si sunteti indreptatit sa solicitati vanzatorul sa suporte eventualele sanctiuni