avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculare autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculare autoturism

Buna ziua !
Ma confrunt cu urmatoarea problema
Recent am cumparat o masina sh , cu toate actele cv/ cumparare , cartea de identitate a masiinii , certificatul de inmatriculare . Problema este ca fostul proprietar nu a facut transcrierea masinii pentru ca l-a randul sau a cumparat-o cu doar o luna in urma , apare doar pe cartea de identitate a masinii trecut nu si pe certificatul de inmatriculare . Pot avea probleme la transcrierea masinii pe numele meu ?
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 19:55, 2 Noiembrie 2017
Termenul legal prevazut pentru finalizare procedura inmatriculare vehicuil este de 30 zile de la data achizitiei
Puteti solutiona amiabil,solicitand vanzatorului sa finalizeze procedura de inmatriculare la serviciul evidenta auto-unde se pot intocmi si formalitatile de instrainare auto,astfel incat eventualele sanctiuni sa fie suportate de catre vanzator
Ce rost are sa faca toate demersurile pentru transcriere daca a vandut masina , urmand sa o inmatriculez pe numele meu. Mentionez ca detin toate actele inclusiv certificat fiscal !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fişa de înmatriculare trebuie sa fie vizată la organul fiscal teritorial competent;
Fişă înmatriculare sau certificatul de atestare fiscala trebuie sa fie eliberat de organul fiscal teritorial competent al vanzatorului..
Daca acesta nu a inscris masina la taxe si impozite nu poate sa va inmaneze certificatul fiscal.
Daca va inmanat certificatul fiscal pe numele lui - din cate inteleg se pare ca da -, inseamna ca a facut acest lucru si totul este in regula.
Vanzatorul nu este obligat sa o si inmatriculeze la politie tinand cont ca a vandut-o in scut timp de la achizitie sub termenul de 30 zile.
E suficient sa o faceti dvs. direct pe numele dvs.. Dvs nu veti avea probleme la inmatriculare.
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina sh cumparata - procedura ferdis ferdis Am cumparat un autoturism SH, de la o persoana bugetara. Am platit, am primit masina + contract de vanzare cumparare, talon, actul de identitate a ... (vezi toată discuția)
Auto maier maier buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)
Masina inmatriculata doar fiscal ilmir1 ilmir1 Am o situatie ciudata si nu stiu cum ii dau de cap, poate ma ajutati. Doresc sa cumpar o masina. In actele masinii apare un alt proprietar. Adica cel de la ... (vezi toată discuția)