avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat

Diferenta dintre furt calificat prin escaladarea gard si furt calificat prin violare de domiciliu , va rog sa-mi spuneti care este diferenta!
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 17:27, 14 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe lângă modalitatea în care a pătruns făptuitorul în locul de unde a furat, diferența constă și în limitele de pedeaspsă stabilite prin lege, astfel, la furtul prin efracție pedeapsa stabilită de lege este de la 1 la 5 ani, pe când la furtul comis prin violare de domiciliu pedeapsa este de la 2 la 7 ani.
La ce diferente va referiti?
Adică spre exemplu sotul își reclama fosta soție că a sărit gardul la el in curte , el având un alt domiciliu si i-a sustras o sumă de bani si face plangere la politie pentru furt.Ulterior sotul spune că a găsit banii si că nu i-a luat sotia si vrea tragerea ei la răspundere pt. violare de domiciliu care dintre infractiunii este facuta in speta, in conditiile in care fosta soție recunoaște că a sărit gardul si a intrat în domiciliul soțului fără acordul sau dar că nu a luat bani din casa ci doar l-a luat de acolo pe copilul lor minor pe care îl are în custodie .
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2017
viorelv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat sau furt cipiadam cipiadam va salut.am si eu un prieten care a facut o tampenie si akum nu stie ce il asteapta.sa va lamuresc putin....el are aproape 40 de ani si cazierul lui este curat ... (vezi toată discuția)
Furt prin escaladare alina_vi alina_vi Pot considera ca este vorba de infractiunea de furt calificat , atunci cand furtul este comis prin escaladare, daca hotul a patruns in domiciliu pe usa ramasa ... (vezi toată discuția)
Incalcarea domeniului privat bloomkira bloomkira buna ziua! Locuiesc in casa mamei mele pt ca aceasta nu este in tara si acolo am si domiciliul,problema este ca in timp ce eu eram la un examen o persoana a ... (vezi toată discuția)