avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie cu un cetatean Italian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie cu un cetatean Italian

Buna ziua,
in anul 2018 ne vom casatori civil, mentionez ca eu sunt romanca si iubitul meu este cetatean italian. Casatoria va avea loc in Romania.
Va rog sa-mi spuneti ce acte ii trebuie viitorului meu sot si de asemenea dupa casatorie, cum putem aplica la cetatenie, sau permis de sedere lunga, avand si el adresa noastra din Romania.

multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:44, 17 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actul de identitate, pasaportul, certi. de nastere apostilat, adeverinta de cutuma eliberata de ambasada din care sa rezulte ca indeplineste conditiile italiene pentru a se casatorii, daca a mai fost casatorit sentinta de divort definitiva si apostilata. Certif. nastere , dupa caz sentinta traduse si legalizate la notar. Tot la notar va da si o declarative cu privire la nume si regimul matrimonial. Daca nu stie limba romana aveti nevoie de un translator cand depuneti actele si dupa 10 zile calendaristice la oficierea casatoriei. Dupa casatorie solicitati pentru inceput un permis de sedere. Doar dupa 5 ani poate aplica pentru cetatenie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean indian cu acte de rezidenta in italia Octavialuiza Octavialuiza Buna seara.Va rog sa ma ajutati , ce acte sunt necesare pentru casatorie civila dintre o romanca si un cetatean indian cu acte de rezidenta in Italia. ... (vezi toată discuția)
Acte casatorie cu cetatean indian georgetazih georgetazih Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean indian in Romania. El vine cu viza pe 3 luni de vizita. Are toate actele necesare pt. casatorie in Romania, dar la ... (vezi toată discuția)
Acte cetatean roman pentru casatoria in ue tama tama buna ziua. vreau sa ma casatoresc cu un cetatean italian ce acte imi trebuiesc din tara si de unde le pot lua? casatoria va fi in italia. trebuiesc apostile? ... (vezi toată discuția)