avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Polita rca dupa instrainare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Polita rca dupa instrainare

Buna seara. Am instrainat masina, proprietate personala, prin CV. Doresc sa anulez polita RCA, dar originalul este la cumparator, iar acesta nu doreste sa mi-o trimita, din rea intentie. Exista vreo varianta sa o pot inchide ? Mentionez ca nu doresc restituirea contravalorii , ci simpla inchidere a acestei polite pentru a o putea transfera pe noua masina achizitionata, inca neinmatriculata, ca sa pot beneficia de aceasi clasa de bonus, si pentru a nu suferi de pe urma evenimentelor rutiere cauzate de noul proprietar, pana cand acesta isi inmatriculeaza auto pe numele lui.
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2017
andreiask, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreiask , utilizator 10:40, 16 Decembrie 2017
La inmatricularea noii masini vi se va transfera automat clasa B/M .In ce priveste polita masinii pe care ati vandut-o, greseala va apartine. La instrainarea masinii aceasta nu se vinde cu polita RCA. Cumparatorul isi cumpara o polita RCA pe numele sau, in vederea inmatricularii, cu valabilitate din aceeasi zi.
Am obtinut duplicat de la asigurator. Care este procedura de inchidere/oprire a politei ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare rca: sofer sau masina doichitahorescu doichitahorescu In cazul in care exista o dauna la una din masinile detinute, penalizarea MB se atribuie masinii care a produs paguba sau soferului ? MB se va reflecta si in ... (vezi toată discuția)
Asigurare masina vanduta facuta de noul proprietar tot pe numele meu stoicavasile stoicavasile Am vandut masina cu contract de vanzare cumparare,am scos-o de la fisc,la serviciul de inmatriculari a fost scoasa de pe numale meu in sistemul ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate sau doar hotie - masina vanduta, asigurare incheiata de noul proprietar pe numele meu mihai mihai2008 mihai mihai2008 Buna ziua! acum 2 luni si jumatate mi-am vandut masina cu toate actele in ordine. Certificat fiscal, contract v-c, inclusiv completat in talon ca masina a fost ... (vezi toată discuția)