avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie internationala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie internationala

Am o situație lungă și complicată.Doresc consultații și eventual demersuri cu un avocat bine pregatit pentru adopție internaționlă .Eu si copilul avem cetățenie Română și actual locuim în Japonia .Situația e următoarea : Actualul meu soț cetățean Japonez din mai multe probleme legate de documentele copilului dorește să-mi adopte copilul rezultat din căsătoria anterioară cu un cetățean Brazilian de origine Japoneza . Dețin hotărîre judecătorească Japoneză prin care se stabilește faptul că copilul poate fi adoptat de actualul șoț după care am decurs un proces și an România pentru recunoaștere și acceptarea deciziei din Japonia procesul poate fi verificat pe site ul JURISPRUDENTA.COM dosar 2345/99/2016 din 18.04.2016 reclamant ISHIKAWA IULIANA CRISTINA proces care s-a anulat la data de 13 decembrie 2018 cu refuzul adopției pe motivul neprezentării si lipsa semnăturii de accept a fostului soț .
Menționez că legăturile cu fostul soț sînt imposibile și din rea intenție nu a ținut legătura cu mine și cu copilul după divorț nu-mi răspunde la apelurile telefonice iar pe mesaje ma blocat ,la adresa unde am locuit împreuna nu mai locuiește mi-a refuzat rugămintea de a se prezenta pentru reînoirea pașaportui copilului fapt care an anul 2015 pașaportul individual al copilului a expirat si nu pot reînoi fară semnatura fostului soț .Nu pot să merg în vizită în România deoarece copilul are pașaportul expirat deși în actele de divorț Japoneze copilul este an custodia mea nu pot lua nici o decizie asupra copilului care a locuit cu mine tot timpul .Nu știu cum să mai procedez .Vă rog mult dacă mă poate ajuta cineva să-mi lase o adresă de email s-au un număr de telefon de contact .

Alte discuții în legătură

Prima carte de identitate cu tata de necontactat AMarinelaB AMarinelaB Buna seara! Ma numesc Marinela și am nevoie de un raspuns exact! Am fost căsătorită in Japonia apoi am divorțat !Casatoria/divorțul nu au fost transcrise ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului obtinuta pe teritoriul altei tari... Mihaela Lapau Mihaela Lapau Buna ziua, ma adresez Dv. pentru ca nu mai stiu , cum sa procedez; Cazul meu pe scurt : sant cetatean Roman, fostul sot si copilul (minor are varsta de 7ani), ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele purtat anterior casatoriei ContSters240676 ContSters240676 Buna ziua, doresc sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a putea reveni la numele purtat inaintea casatoriei. Am divortat in Septembrie 2001, in sentinta de ... (vezi toată discuția)