avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prima carte de identitate cu tata de necontactat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Prima carte de identitate cu tata de necontactat

Buna seara! Ma numesc Marinela și am nevoie de un raspuns exact! Am fost căsătorită in Japonia apoi am divorțat !Casatoria/divorțul nu au fost transcrise in registrele românești deci legal pe teritoriul României nu am fost căsătorită ca atare nici divorțată ! Avem un copil care prin naștere are atât cetățenie japoneza cât și românească pina la împlinirea vârstei de 20 de ani,care in urma divorțului ,recunoscut de primăria orașului in care am locuit pe teritoriul Japoniei ,fiind singura forma autoritara care recunoaște casatoria /divorțul,a fost încredințat Spre creștere și educare mamei de către tatăl copilului in fata reprezentantului primăriei a cu semnătura autorizată și legalizata!) in certificatul de naștere atât cel românesc cit și japonez ,figurează numele tatălui! Având in vedere ca sunt gardianul legal al copilului, la efectuarea actelor de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani,nu am întâmpinat nici o problema pe teritoriul Japoniei! In foarte scurt timp pașaportul românesc al minorului va expira și in vederea reînnoirii acestuia,avem nevoie de cartea de identitate românească in posesia căruia copilul nu este și care nu poate fi dobândit decât după înregistrarea schimbărilor de stare civilă a mamei (căsătoria/divorțul),lucru care nu pot sa îl fac motiv fiind neaflarea noastră pe teritoriul României! Pe alta parte ,ni se cere o scrisoare prin care tatăl este de acord ca mama sa pornească procedurile procurării oricărui act de identitate și călătorie necesare minorului! Tatăl este in continuare pe teritoriul Japonie ,fără posibilitatea noastră sub nici o forma de al contacta noi aflându-ne pe teritoriul Regatului Unit! Având in vedere imposibilitate deplasării noastre in România (copilul fiind înscris in sistemul educațional ), cum pot soluționa într-un mod favorabil situația!? Cum se procedează in acest caz!? Cum se procedează la transcrierea căsătoriei/divorțului dacă nu avem nici într-un fel cum sa intram in contactat cu tatăl copilului, și ,ulterior sa obținem actele de identitate necesare copilului! Cu mult respect,va Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2017
AMarinelaB, utilizator
Cel mai recent răspuns: AMarinelaB , utilizator 02:13, 29 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inscrierea certificatului de casatorie poate sa fie facuta si la Sectiile Consulare ale Romaniei.
Problema este ca dvs sunteti in UK si aveti un certificat de casatorie japonez. Cu toate ca exista traducator inUK acreditat de M. Justitiei, pentru limba japoneza, este posibil sa se inscrie doar certificatele emise de autoritatile britanice. Observ ca se solicita si prezenta ambilor soti, pe londra.mae.ro, desi la alte consulate este suficienta prezenta doar a sotului roman..
Incercati sa solicitati Informatii de la consulat cu privire la inscrierea casatoriei si divortului.
daca aceasta alternativa nu este posibila ramane doar varianta imputernicirii unei persoane din Romania, care sa depuna in numele dvs documentele,
Multumesc pentru răspuns! In cazul cind rămâne doar soluția împuternicirii unei persoane , fiind imposibil de contactat fostul soț,va putea persoana împuternicită sa facă transcrierea căsătoriei/divorțului? Având in vedere ca singurele acte care certifica căsătoria/divorțul ,sunt cele eliberate de autoritatea japoneza? Fiind imposibil de a prezenta vreun act de identitate al fostului soț? Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcrierea căsătoriei/divorțului din japonia AMarinelaB AMarinelaB Buna seara, Ma numesc Bunduc.In urma cu mulți ani,am fost căsătorită cu cetățean japonez iar ulterior am divorțat! Căsătoria precum di divorțul , nu ... (vezi toată discuția)
Inscriere casatorie si divort in romania cristiancosmin cristiancosmin buna. am o problema si sper sa ma puteti ajuta. eu locuiesc din 2002 in spania. m-am casatorit in barcelona cu o spaniola in 2003 si m-am divortat in 2010 dar ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat casatorie prin consulat ContSters464938 ContSters464938 Buna ziua, Locuiesc in Anglia si m-am casatorit cu un cetatean tot roman aici. Am solicitat Consulatului roman la Londra transcrierea casatoriei in registrele ... (vezi toată discuția)