avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme la preschimbarea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme la preschimbarea permisului de conducere

De curând mi-a expirat permisul și am fost sa îl schimb dar am întâmpinat greutăți și nu sa putut..mai precis am o amenda in Germania in 2014. Este normal așa ceva..??
Cel mai recent răspuns: Alin788 , utilizator 12:14, 15 Decembrie 2017
Ce nu este normal ? Sa veti amenda in Germania ? Da, e foarte normal, acum toate procesele verbale de contraventie se transmit vinovatilor in UE si sunt informate autoritatile in domeniu, este posibil sa aveti si permisul suspendat. Achitati amenda si veti fi in regula.
latka a scris:

Ce nu este normal ? Sa veti amenda in Germania ? Da, e foarte normal, acum toate procesele verbale de contraventie se transmit vinovatilor in UE si sunt informate autoritatile in domeniu, este posibil sa aveti si permisul suspendat. Achitati amenda si veti fi in regula.

Permisul nu îl am suspendat..doar a expirat și cei de aici nu vor să mi-l schimbe
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati inteles. Ati primit PV de contraventie din Germania? De unde stiti dvs ca amenda nu e insotita de sanctiune complementara ? Daca nu ati executat acea sanctiune, politia asta va face acum. Daca nu stiti ce inseamna sanctiune complementara, ea este de genul suspendarii permisului pe o perioada de zile, luatul placutelor de inmatriculare etc.
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2017
latka, utilizator
Da..am avut permisul suspendat și mi-a fost restituit,,latka a scris:

Nu ati inteles. Ati primit PV de contraventie din Germania? De unde stiti dvs ca amenda nu e insotita de sanctiune complementara ? Daca nu ati executat acea sanctiune, politia asta va face acum. Daca nu stiti ce inseamna sanctiune complementara, ea este de genul suspendarii permisului pe o perioada de zile, luatul placutelor de inmatriculare etc.

Ce inseamna ca v-a fost restituit ? De ce nu vreti sa dati toate amanuntele ? De ex. : am fost sanctionat pentru fapta X, am primit suspendare Y zile si mi-a fost restituit la cerere, pentru ca plecam in Romania. Nu am platit amenda in valoare de Z.

In codul rutier romanesc exista un articol care precizeaza ca permisul se restituie cetatenilor straini, la cerere cu 1 zi inainte de plecare. In acelasi timp se comunica autoritatii echivalente din tara respectiva ce suspendare a primit aici, in Romania. Poate ca nu ati efectuat in Germania toata perioada de suspendare, poate ca in legea germana permisul nu se schimba, daca nu sunt platite toate amenzile. Posibil ca politia romana sa aplice pedeapsa din Germania.

Alte discuții în legătură

Permis retinut pentru alcool in germania miklosfulop miklosfulop buna am si eu o intrebare la care nu gasesc raspuns :( pe data de12 mai mia fost retinut permisu pt alcol #-o 1,62 in sange asa ca mi sa suspendat dreptul ... (vezi toată discuția)
Permis spaniol retinut 30 de zile unde il recuperez? calin112 calin112 Am si eu o intrebare mi sa retinut permisul pentru 30 de zile pentru depasire pe linie continua acest permis unde pot sa il recuperez? sunt din bistrita iar pe ... (vezi toată discuția)
Contestatie pierduta la un proces verbal suspendare carnet, si resedinta in strainatate absynth absynth Buna, In 2011 am primit o contraventie pentru o oarecare incalcare de linie continua si astfel procesul verbal imi stiupula suspendarea carnetului pe 30 ... (vezi toată discuția)