avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clarificare transmitere revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clarificare transmitere revisal

Buna ziua, vreau sa fac o clarificare pentru mine cu dvs., OUG 53/2017 impune intomirea actelor ad la cim inainte ca schimbarile sa aibe efect, TOTUSI transmiterea in Revisal o pot face in termenul din 20 de zile lucratoare ?
Fac referire aici la modificarea salariului min pe economie, am termen de 20 de zile lucratoare de la 01.01.2018 si pt modificarea brutului in urma trecerii contributiilor la angajati, am termen 31.03.2018 ?
Va rog, este corecta perceptia mea ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 15 Decembrie 2017
Guvernul a aprobat în ședința din 14.12.2017 proiectul de Hotărâre privind registrul general de evidență a salariaților (REVISAL), una dintre prevederi vizând perioada pe care angajatorii o vor avea la dispoziție pentru transmiterea modificării salariului de bază lunar brut, în contextul mutării CAS și CASS de la angajator la salariat, începând de anul viitor.

Documentul stabilește ca excepție, în contextul mutării CAS și CASS la salariat, faptul că angajatorii vor putea transmite până la data de 31 martie 2018, orice modificare a salariului de bază lunar brut, a indemnizaţiilor, sporurilor, precum şi ale altor adaosuri, care se produce de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului și până la 31 martie 2018.

Ulterior datei de 31 martie, actul normativ mai prevede, ca regulă, transmiterea în REVISAL a oricărei modificări a salariului de bază lunar brut, a indemnizaţiilor, sporurilor, precum şi ale altor adaosuri prevăzute în contractul individual de muncă sau, după caz, în contractul colectiv de muncă, într-un termen de 20 de zile lucrătoare de la data producerii acesteia.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare salariu din 01.01.2018 larisalaly larisalaly Buna ziua, Legat de modificarea salariului brut in contextul mutarii contributiilor de la S la A am inteles, avem timp pana pe 31 martie 2018 dar Daca am ... (vezi toată discuția)
Transferul contributiilor Daliborka Daliborka Buna seara, as avea o intrebare cu privire la cresterea salariului brut in urma transferului de contributii in sarcina angajatului, compania este obligata sa ... (vezi toată discuția)
Modificare salar brut in revisa asim21 asim21 Cand se declara modificarea salarului brut in revisal? In 20 de zile de la modificare, sau cu o zi lucratorare inainte sa se aplice modificarea. (vezi toată discuția)