avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ACORDARE DIFERENTA PENSIE RETROACTIV
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ACORDARE DIFERENTA PENSIE RETROACTIV

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

In luna ianuarie 2016 mi-a fost eliberata o adeverinta prin care o perioada de 3 ani de munca a fost incadrata in ,,conditii dosebite,,. La calculul pensiei s-a folosit aceasta incadrare, incepand cu 01.02.2016. 
Am lucrat in Ministerul apararii nationale

M-am adresat angajatorului cerand sa elibereze o noua adeverinta si sa incadreze perioada in ,, alte conditii,,. Acesta a refuzat.

Am actionat in instanta si am castigat, definitiva si irevocabila cu 22.11.2017, angajatorul fiind obligat sa emita o noua adeverinta cu ,, alte conditii,,

In urma noii incadrari pensia creste cu 2%. dar aceasta crestere se acorda incepand cu 01.12.2017.

Cum procedez pentru a obtine si pentru perioada 01.02.2016 - 30.11.2017 sumele aferente cresterii pensiei? Acestea au fost neacordate datorita intocmirii eronate a adeverintei din exclusiva vina a unitatii
Care este baza legala? Pot cere obligarea Ministerului Apararii si a unitatii care a eliberat adeverinta eronata sa plateasca retroactiv aceste diferente de sume de care am fost lipsit din cauza intocmirrii eronate a adeverintei?
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2017
adiadiadi, utilizator

Alte discuții în legătură

Decizie pensie - adeverinta nevalorificata Semperfi Semperfi Buna ziua! Ce se poate face in cazul in care o persoana a primit o decizie de pensie insa in calculul pensiei nu a fost inclusa o perioada de cativa ani de ... (vezi toată discuția)
Incadrare grupa de munca cfr dorin27a dorin27a Tatal meu a lucrat patru ani la CFR in perioada 1991-1995 ajungand aproape de varsta de pensionare a verificat adeverintele si documentele pe care le ... (vezi toată discuția)
Schimbarea incadrarii juridice handsu handsu Instanta poate modifica incadrarea juridica stabilita de parchet ? (vezi toată discuția)