avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Implicati intr o bataie. Pot scapa doar eu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Implicati intr o bataie. Pot scapa doar eu?

Buna ziua. Eu cu niste prieteni am fost implicati intr-o bataie. Persoana pe care am batut-o si-a scos certificat medicolegal si vrea sa fie despagubit cu o anumita suma de bani. Daca ma inteleg cu el/avocata lui sa ii platesc daunele fizice si morale pot scapa doar eu? Isi poate retrage plangerea sau sa faca ceva ca sa scap eu si sa aiba treaba doar cu ceilalti sau pana nu platim toti nu scapa nimeni? Ma gandesc sa ii dau "partea mea" si sa scap.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:45, 16 Decembrie 2017
Evenimentul a fost sesizat la politie ?
Politia a incheiat Proces verbal contraventie ?
ynocentta a scris:

Evenimentul a fost sesizat la politie ?
Politia a incheiat Proces verbal contraventie ?


robertsk a scris:
Isi poate retrage plangerea (...)?


@ynocennta, daca si-a scos CML, si-a angajat avocat, a depus plangere, este mai mult decat evident ca evenimentul a fost sesizat la politie.
Bataile se "lasa" de obicei cu dosar penal si rareori cu pv de contraventie!

@robertsk, va puteti intelege ptr "partea" dvs. si va renunta pentru pretentii, apelati la un avocat sau mediator ptr incheierea tranzactiei, cunosc ei mai bine ce fel de acte trebuie incheiate ptr retragerea plangerii.
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2017
cyan, moderator
@cyan

oare pana acum nu v-ati confruntat cu situatii in care initiatorul topicului in topicul initial precizeaza anumite aspecte si pe parcurs,la intrebarile utilizatorilor revine cu precizari relevante?
In speta prezentata trebuie stabilit mai intai daca este operabila institutia retragerii plangerii prealabile sau a impacarii (sau niciuna) si apoi daca efectele sunt cu privire doar la unul (sau unii) dintre participantii la savarsirea infractiunii. Asa incat, pentru inceput ar fi util de stiut care este incadrarea juridica a faptei sau cel putin cate zile de ingrijiri s-au acordat persoanei vatamate prin certificatul medico-legal. Este importanta si varsta persoanei vatamate. In principiu, pe latura civila este posibil aproape orice, insa pe latura penala exista niste limitari legale in aceasta materie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate retragere plangerea pentru tentativa de omor ? cezarad cezarad [b]Doresc sa va intreb daca in situatia unei infractiuni de TENTATIVA DE OMOR se poate retrage plangerea penala sau se pot impaca partile?[/b] Deci daca se ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala in instanta dcv20 dcv20 Buna ziua. In urma cu 2 jumatate ani eu si iubitul meu am avut o cearta care s-a soldat cu o lovitura , am sesizat politia si astfel a fost deschis un dosar ... (vezi toată discuția)
Vătămare corporală în urma unui accident auto, îngrijiri medicale mai mult de 90 de zile. care este procedura de împăcare între autor și victimă? elena.constantin elena.constantin Am produs un accident rutier banal din care a rezultat o victima. Aceasta a necesitat 3 saptamani internare, timp in care a avut o operatie. Au trecut cateva ... (vezi toată discuția)