avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate retragere plangerea pentru TENTATIVA DE OMOR ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate retragere plangerea pentru TENTATIVA DE OMOR ?

Doresc sa va intreb daca in situatia unei infractiuni de TENTATIVA DE OMOR se poate retrage plangerea penala sau se pot impaca partile? Deci daca se poate face spre exemplu un acord de mediere in care persoana vatamata a unei infractiuni de tentativa de omor isi poate retrage plangerea penala, astfel incat faptuitorii sa nu mai raspunda? Deci art. 158 sau art. 159 din Noul cod penal pot opera si in cazul infractiunii de tentativa de omor sau aceasta infractiune este una pentru care nu se mai poate retrage plangerea si nici nu se mai pot impaca partile ?? Va multumesc si astept un raspuns.
Nu se poate deoarece ptr. tentativa de omor ,legea nu prevede posibilitatea retragerii plangerii penale si nici a impacarii partilor.
Intradevar in cazul infractiunii de omor, nu functioneaza institutia retragerii plangerii prealabile ori cea a impacarii, dar se poate obtine reducerea pedepsei in cazul tentativei de omor.
Incercati sa ajungeti la o intelegere cu partea vatamata si incheiati un Acord de mediere in privinta laturii civile a dosarului penal, pentru ca instanta sa tina cont la individualizarea pedepsei, de atitudinea pe care o aveti, in privinta inlaturarii consecintelor faptei dvs.
La tentativa de omor nu, dar daca se schimba incadrarea juridica...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impacarea in fata unui mediator in cazuri penale alexia28 alexia28 impacarea in fata unui mediator inlatura raspunderea penala? (vezi toată discuția)
Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unui recurs, in cazul unui furt, unde a fost aplicat vechiul cod,la recurs ar trebui aplicata legea favorabila si posibilitatea de impacare? Un ... (vezi toată discuția)
Problema la retragerea plangerii prealabile cezarad cezarad Ce se intampla in cazul in care 2 parti dintr-un proces penal, in faza apelului convin sa se impace, sub aspectul faptului ca una dintre parti, respectiv ... (vezi toată discuția)