avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Posibilă executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Posibilă executare silita

Buna ziua
Am avut un credit in 2008 cu scadenta in 2013, octombrie. Ultima data am achitat o in aprilie 2013. A mai rămas un rest de 2.200 lei. Zilele trecute am primit o scrisoare de la o firma de recuperare în care sunt înștiințată că pe 19 decembrie vor înainta dosarul unui executor. Întrebarea mea este daca in situația în care asta se va întâmpla , merita -strict financiar- sa contest executarea , și dacă nu cumva creditul este și prescris.

Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:33, 12 Ianuarie 2018
Este posibil ca firma de recuperare (in fapt nu este vorba despre o firma de recuperare, ci despre un samsar de credite) sa joace la cacealma sau este posibil ca treaba sa fie serioasa, nu aveti de unde sa stiti pana nu primiti o somatie de la un executor judecatoresc. Problema care se va pune este ca pe langa cei 2.200 lei (calculati de dvs) se vor adauga dobanzi si cheltuieli de executare silita care vor duce suma chiar si spre 10.000 lei, asa ca in situația în care asta se va întâmpla,cel putin teoretic, se poate spune ca merita -strict financiar- sa contestati executarea. Cat priveste faptul ca ar fi creditul prescris, odata cu schimbarea legislatiei se impune ca cel care are interes sa invoce prescriptia dreptului de a obtine executarea silita, pentru ca in capitalism prescripția nu operează de plin drept, ci numai la cererea persoanei interesate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație executare silită pentru un credit luat în 2015 de la un ifn, cedat în 2017 unei firme de recuperare. ce șanse am? liviubonta liviubonta Buna ziua. Am luat un credit de la un ifn in 17.08.2015 scadent la 30 de zile, in 16.09.2015. Nu am platit nici o rata sau creditul. In 10.08.2017 creditul a ... (vezi toată discuția)
Executare silita raduradulescu raduradulescu buna seara . as vrea sa intreb si eu ceva legat de executorul judecatoresc si anume :daca un creditor se prezinta la un bej cu un titlu executoriu ,acesta are ... (vezi toată discuția)
Executare silita mimzy mimzy buna ziua tocmai am primit somatie de la executor ca in 24 ore sa platesc 7,000,65 si mai sunt atasate si alte acte incheiere civila fara citarea partilor si ... (vezi toată discuția)