avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

buna seara . as vrea sa intreb si eu ceva legat de executorul judecatoresc si anume :daca un creditor se prezinta la un bej cu un titlu executoriu ,acesta are sau nu obligatia sa verifice daca e prescris termenul de a cere executarea silita . sa dau exemplu eu x am imprumutat pe y cu o suma de bani printr-un act notarial . primesc o parte din bani sub forma unei rate dar debitorul stopeaza rata si nu mai plateste nimic . eu merg la executor dupa 3 ani de la plata ultimei rate . ce face executorul in situatia asta ? merge sa depuna la instanta incuviintarea executarii silite sau nu ? daca este admisa totusi executarea silita si debitorul face contestatie la executare si este admisa ,atunci se poate indrepta impotriva executorului pentru abuz in functie sau nu ? multumesc tuturor pentru raspunsuri . cu respect radulescu
Daca s-a depasit termenul de prescriptie a executarii silite executorul nu mai face nimic.
Nu mai poate...
Daca ar fi putut ar fi facut ca le este cam foame cred eu...
Aveti si un argument ?
Eu sau cine a pus intrebarea?
pai tocmai ca executorul a obtinut incuviintarea executarii silite ,pentru ca am inteles ca dupa noul cod civil ,instanta nu ai verifica daca e prescris termenul ma refer la instanta din camera de consiliu unde se judeca fara citarea partilor ,debitorul a facut contestatie la executare ,i-a fost admisa ,iar acum vrea sa se indrepte impotriva executorului pentru ca avea cunostinta ca au trecut 3 ani de la data ultimei plati . intrebarea era daca executorul avea obligatia sa verifice asta inainte de a inainta cererea la judecatorie
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu sau cine a pus intrebarea?

Daca intrebarea mea e pusa sub mesajul dvs, dvs. Apoi, omul a prezentat o sittuatia si a pus o intrebare, dvs ati raspuns, dar nu ati argumentat aceasta afirmatie
Daca s-a depasit termenul de prescriptie a executarii silite executorul nu mai face nimic.
Nu mai poate...

Si ca drept dovada ca nu e asa, va raspunde omul ca a putut.
iar acum vrea sa se indrepte impotriva executorului pentru ca avea cunostinta ca au trecut 3 ani de la data ultimei plati

Si ce, creditorul nu stia ?
Apoi, creditorul a facut cererea ca executorul sa demareze actiunea.. daca n-o facea, creditorul putea face si el contestatie la executare. daca a facut, firesc, a facut debitorul contestatie.. Putea sa nu faca si atunci ar fi platit silit si ar fi fost ok actiunea executorului.
In opinia mea, va indreptati inutil impotriva executorului. Nu stiati legea, trebuia sa apelati la cineva care stie.

Alte discuții în legătură

Lnvestire formula executorie leus leus Un contract de credit nu este ajuns la scadenta,dar s-a intirziat cu plata 2 luni si jumatate pe motive medicale(februarue -martie 2006) demonstrate bancii, ... (vezi toată discuția)
Executare silita - contestatie avand la baza prescriptia? mihail2012 mihail2012 In data de 05.03.2008 am incheiat un contract de credit bancar cu BCR S.A.. Mi-a fost acordat un credit in valoare de 30827 lei, acordat pe o perioada de 120 ... (vezi toată discuția)
Contesatatie la executare vas1955 vas1955 Un asa zis creditor a cerut incuviintarea executarii silite impotriva mea in baza unui titlu executoriu cu scadenta in 2006. Incuviintarea a fost ceruta la ... (vezi toată discuția)