buna seara . as vrea sa intreb si eu ceva legat de executorul judecatoresc si anume :daca un creditor se prezinta la un bej cu un titlu executoriu ,acesta are sau nu obligatia sa verifice daca e prescris termenul de a cere executarea silita . sa dau exemplu eu x am imprumutat pe y cu o suma de bani printr-un act notarial . primesc o parte din bani sub forma unei rate dar debitorul stopeaza rata si nu mai plateste nimic . eu merg la executor dupa 3 ani de la plata ultimei rate . ce face executorul in situatia asta ? merge sa depuna la instanta incuviintarea executarii silite sau nu ? daca este admisa totusi executarea silita si debitorul face contestatie la executare si este admisa ,atunci se poate indrepta impotriva executorului pentru abuz in functie sau nu ? multumesc tuturor pentru raspunsuri . cu respect radulescu
domnule avocat nu mai dezimformati lumea va rog . am discutat cu o colega ce are executare silita ptr 31.000 euro de la o firma de recuperari creante si costurile pentru contestatie la executare sunt foarte mari ,procedura e greoaie in conditiile in care executarea silita este deja infiintata iar ea debitoarea isi va pierde casa pentru ca nu are bani sa lupte cu sistemul asta stiti dumneavoastra cum ....stiti ce onorariu ii percepe avocatul ? va spun eu destul de mare ? stiti ca trebuie sa plateasca 10% din valoarea debitului numai sa suspende executarea ? si faceti dstra un calcul minim cat vine 10% din 31.000 de euro ? asa ca sa avem pardon dar fiecare isi urmareste interesul ... iertare daca am deranjat cu raspunsul acid cu respect de altminteri radulescu