avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipoteca asupra unui bun viitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipoteca asupra unui bun viitor

În situația în care x vrea sa cumpere un apartament de la y , dar x face împrumut la z ( acesta fiind o persoana fizica / juridica ) , se poate ipoteca apartamentul care urmează a fi achiziționat ?

Ce articol ar reglementa aceasta situație ?

Ar 2380 face referire la ipoteca asupra unei construcții viitoare care se notează provizoriu în cartea funciara.

Dar, în cazul de fata, vorbim despre o construcție deja existenta.

Sau, ce ar putea face Z pentru a fi în siguranță , în cazul în care x refuza / întârzie în a-si onora obligația ?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:37, 15 Decembrie 2017
Ipoteca este un contract in drept civil/financiar-bancar, care merge pe principiul de drept ca tot ce nu este interzis este permis. Deci problema nu e ca ar fi ilegal, ci sa gasiti pe cineva dispus sa va acorde ipoteca respectiva. De ex. nu e ilegal sa vand o periuta de dinti uzata la licitatie, cu pretul de incepere 10000 RON, problema e de a gasi pe cineva dispus s-o cumpere.
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2017
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumut m_ella2005 m_ella2005 In perioada casatoriei, sotii X fac un imprumut bancar cu ipoteca, girand cu un imobil si terenul aferent. Pe langa acest imprumut, sotii X mai imprumuta ... (vezi toată discuția)
Mentiune cartea funciara ginacoseru ginacoseru X si Y au divortat. au facut partajul bunurilor comune la mediator. prin urmare lotul lui x a fost : apartament cu ipoteca legala si lotul lui Y a fost masina ... (vezi toată discuția)
Executare silita / partaj bunuri comune - partaj de creditor m_ella2005 m_ella2005 Speta: In perioada casatoriei, sotii X imprumuta mai multe sume de bani (cu sau fara contract autentic) de la terti. Intr-un contract sunt trecuti ambii ... (vezi toată discuția)