avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nuda proprietate si uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nuda proprietate si uzufruct

Buna seara.As dori sa ma lamuriti daca eu impreuna cu sotul meu avem testament, cotract de intretinere, din care reiese ca noi avem nuda proprietate si dansa uzufruct mentionand ca in momentul cand am incheiat contractul de intretinere, doamna intretinuta era sanatoasa mental mai tarziu dansa suferind doua interventii chirurgicale in urma carora, si din alte motive de sanatate a luat-o razna fiind diagnosticata cu dementa-altzheimer(situatia familiala a dansei fiind formata numai din nepoti, copii neavand)am dori sa ne spuneti daca am putea infiinta un camin varstnici in memoria dansei (mai ales ca tot timpul ii place sa vorbeasca cu cineva)la domiciliul ei?cat timp e in viata.Am putea fi atacati de nepoti sau daca intretinuta vrea si ea desi are dementa?Avem voie sau nu avem?Intretinuta avand varsta de 80 ani.Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2017
negrutiu diana, utilizator
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 12:46, 16 Decembrie 2017
daca dreptul de uzufruct e pt tot imobilul nu ati avea dreptul. Intretinuta uzufructuara daca e de acord poate renunta la uzufruct, (prin act notarial) eventual sa-si rezerve doar o camera pt uzufruct din imobilul respectiv
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
prepeleac, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
da dar cum are dementa altzheimer se poate intocmi un act notarial dansa neavand discernamant?sau nu pot automat deveni imputernicita?
Daca nu are discernamant ii trebuie un tutore .
Multumesc frumos pentru explicatie, da d-na doctor psihiatru a zis sa imi fac acte de insotitor prin luna mai dar m-am gandit ca-si va reveni dar tot mai rau chiar nu pot sa o mai las singura atat cat doarme o las putin. la sevici nu mai pot sa merg cu dansa nu ma mai inteleg nicicum.S-ar putea face un act care sa imi dea dreptul sa iau o hotarare in locul ei.

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager silviaelena12 silviaelena12 Buna seara!In urma cu 5 ani mama mi a facut un act de donatie si uzufruct viager un imobil care era dobandit ca mostenire de la parintii ei,in acelasi act ... (vezi toată discuția)
Evacuarea din domiciliu deliachiuzbaian deliachiuzbaian Locuiesc la adresa de domiciliu pe care o am la apartamentul copilului meu in varsta de 16 ani. Apartamentul a fost cumparat pe numele copilului in procent de ... (vezi toată discuția)
Contract de v/c cu clauza de intretinere si uzufruct viager. lipsa discernamant la unul dintre batrani. Nonynel Nonynel Buna ziua, O familie de batrani, ea de 86 de ani si el de 80 de ani vor sa faca un contract de vanzare cumparare a casei cu clauza de intretinere si uzufruct ... (vezi toată discuția)