Buna seara.As dori sa ma lamuriti daca eu impreuna cu sotul meu avem testament, cotract de intretinere, din care reiese ca noi avem nuda proprietate si dansa uzufruct mentionand ca in momentul cand am incheiat contractul de intretinere, doamna intretinuta era sanatoasa mental mai tarziu dansa suferind doua interventii chirurgicale in urma carora, si din alte motive de sanatate a luat-o razna fiind diagnosticata cu dementa-altzheimer(situatia familiala a dansei fiind formata numai din nepoti, copii neavand)am dori sa ne spuneti daca am putea infiinta un camin varstnici in memoria dansei (mai ales ca tot timpul ii place sa vorbeasca cu cineva)la domiciliul ei?cat timp e in viata.Am putea fi atacati de nepoti sau daca intretinuta vrea si ea desi are dementa?Avem voie sau nu avem?Intretinuta avand varsta de 80 ani.Multumesc.
daca dreptul de uzufruct e pt tot imobilul nu ati avea dreptul. Intretinuta uzufructuara daca e de acord poate renunta la uzufruct, (prin act notarial) eventual sa-si rezerve doar o camera pt uzufruct din imobilul respectiv
Multumesc frumos pentru explicatie, da d-na doctor psihiatru a zis sa imi fac acte de insotitor prin luna mai dar m-am gandit ca-si va reveni dar tot mai rau chiar nu pot sa o mai las singura atat cat doarme o las putin. la sevici nu mai pot sa merg cu dansa nu ma mai inteleg nicicum.S-ar putea face un act care sa imi dea dreptul sa iau o hotarare in locul ei.