avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Titlul de proprietate, gresit?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Titlul de proprietate, gresit?

Buna ziua,
Am mare nevoie de o informatie. Detin un teren care pe titlul de proprietate emis in '94 figura a avea 30 de ari pe un singur nr topo. M-am intabulat pe acesti 30 de ari, iar in CF apar acum cu titlul de mostenire, fiindca e un bun mostenit. Pana aici totul era bine. Insa topograful a constatat in urma masurarii ca terenul este pe 3 numere topo, asadar, titlul ar fi gresit! Ar fi nevoie de radierea din CF, si modificarea titlului, asa ni s-a spus. Se poate rezolva prin notar, fara a ajunge in instanta? (Am intrebat un notar, mi s-a spus ca se poate, si ca ar costa in jur de 1000 de lei...)
Orice informatie din partea dvs mi-ar fi de ajutor.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Mai pot face ceva pentru a recupera o suprafata de teren? dragos irina dragos irina acum 2 ani ne-am intabulat o casa cu gradina. In titlul de proprietate apaream cu 56 de arii,la masuratoare nu a iesit numai 50 de arii. Topograful a spus ca ... (vezi toată discuția)
Fond funciar: cf neconforma cu realitatea azur75 azur75 Speta- proprie si personala, pe care din cauza lipsei de experienta in problemele de fond funciar si a implicatiilor de natura subiectiva, poate nu o percep ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului mia26maria mia26maria Ca sa obtin intabularea unui teren de 5 ari detinut de 20 de ani de familie, as putea cere ordinul prefectului in locul uzucapiunii ? Mentionez ca platim ... (vezi toată discuția)