avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... pot sa dau in judecata pe cineva chiar daca dosarul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

pot sa dau in judecata pe cineva chiar daca dosarul este inca la politie?

In urma cu ceva timp am avut un accident in urma caruia ma consider nevinovat si ca sa urgentez intr'un fel treaba as vrea sa stiu daca pot incepe un proces civil in care sa cer celui care m-a accidentat despagubirile materiale care consider ca mi se cuvin.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:46, 13 Octombrie 2009
Puteti incepe un proces civil,dar cat mai repede,pentru ca,cu cat incepeti mai aproape de perioada in care sa intamplat, cu atat aveti sanse mai mari de a castiga.
Puteti formula actiune civila in pretentii,conf.art.998-1000 c.civ.,in masura in care le puteti dovedi cu interogatoriu,acte,martori,expertize sau orice alte mijloace de proba.
Este bine sa angajati un avocat pentru a va consilia si a va sustine cauza in cel mai profesionist mod.
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Daca este vorba despre aceeasi cauza, s-ar putea, ca sa aveti surpriza, ca dosarul civil sa se suspende, potrivit principiului "penalul tine in loc civilul"...
Si lucrurile sunt putin neclare din ceea ce sustineti dvs., cum adica, dvs. "teoretic sunteti faptuitorul" si tot dvs. doriti sa solicitati si despagubiri materiale, deoarece va considerati "nevinovat"?
Asteptati sa se finalizeze cercetarea penala si daca se va constata ca sunteti nevinovat, vedeti mai departe ce optiuni juridice exista pentru ceea ce doriti sa obtineti.
putetzi deschide actiune civila in pretentzii, inaintea penalului daca nu sunt dubii cu privire la vinovatzie.

Daca este vorba despre aceeasi cauza, s-ar putea, ca sa aveti surpriza, ca dosarul civil sa se suspende, potrivit principiului "penalul tine in loc civilul"...
Si lucrurile sunt putin neclare din ceea ce sustineti dvs., cum adica, dvs. "teoretic sunteti faptuitorul" si tot dvs. doriti sa solicitati si despagubiri materiale, deoarece va considerati "nevinovat"?

Nu eu sunt faptuitorul ( dosarul penal a fost intocmit pe numele soferului care m-a lovit, iar eu circul cu dovada prelungita de 1 luna jumatate de cand s-a intamplat accidentul). O persoana de la el din masina a necesitat spitalizare ( nu a fost ceva grav ) dar nu a adus pana acum certificat medico-legal. Cred ca va urma sa ne judecam pe cale civila.
Aveti idee cam cat timp politia va tine dosarul pana va fi trimis la procuratura?

Multumesc frumos celor care mi-au raspuns.

Alte discuții în legătură

Despagubiri craciun.cristian28061967@yahoo.com craciun.cristian28061967@yahoo.com Buna ziua, sunt pensionat,din cauza unui accident de munca,datorat ,unui accident rutier,petrecut in timpul unei delegatii.Politia,a ... (vezi toată discuția)
Mediere penala, despagubiri feriha feriha Stie cineva sa-mi spuna daca... victimele unui accident rutier, cu paguba totala, care declara la politie ca nu are pretentii (nu face plangere penala) pierde ... (vezi toată discuția)
Penal sau civil maxxwollf maxxwollf In urma unui accident suferit pe trecerea de pietoni m-am ales cu ambii genunchi loviti zdravan si alte cateva vanatai. Datorita faptului ca soferul implicat ... (vezi toată discuția)