avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Buna ziua,
Exista vreun termen de clasare a cercetării disciplinare? Eu sunt cercetat disciplinar din Iulie si nici pana in prezent nu am primit un raspuns. Ce as putea face in situația asta deoarece șefii se fac ca ploua?
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 17 Decembrie 2017
Kawasaki, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 16 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Buna seara,
Multumesc pentru raspuns as vrea sa va mai întreb e posibil sa dureze "ancheta" mai mult de cele 6 luni de la producerea faptei? E posibil ca ei sa nu dorească sa ajunga cu mine in tribunal si sa lungească "ancheta"?
Multumesc,
Nu are cum sa depășească 6 luni, întrucât Codul muncii prevede un termen maxim de aplicare a sancțiunii de 6 luni de la data săvârșirii faptei.
Cornel Vasile a scris:
Buna ziua, daca am avut concediu medical o luna, comisia se poate lega de acesta si poate prelungi termenul de 6 luni cu inca o luna?


Nu are cum sa depășească 6 luni, întrucât Codul muncii prevede un termen maxim de aplicare a sancțiunii de 6 luni de la data săvârșirii faptei.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Comisia trebuia sa anunte ca pe durata concediului medical, se suspenda si cercetarea disciplinara.

Alte discuții în legătură

Angajati la firma romaneasca si detasati in strainatate AldonaMihaila AldonaMihaila Buna ziua, Avem mai multi angajati la o firma romaneasca si au detasare in Spania. Unul dintre angajati ne-a anuntat in data de 26.02.2018 ca paraseste ... (vezi toată discuția)
Comunicarea deciziei de sanctionare. Pisi Mia Pisi Mia 1. Art. 268 (3) Codul muncii: \"Decizia de sancţionare se comunică salariatului în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii şi produce efecte de ... (vezi toată discuția)
Referat indisciplinar angajat papic papic Am un angajat cu probleme, care a facut abatere disciplinara in urma cu 2 luni, nu a efectuat anumite atributiuni primite de la un superior.Dupa ce a trecut 2 ... (vezi toată discuția)