Buna ziua,
Sotia mea a parasit, in lipsa mea, domiciliul conjugal, in luna august 2017., luand, fara consimtamantul meu fetita noastra minora, in varsta de 7 ani. La sfarsitul lunii septembrie 2017 a intentat, fara stiinta mea, actiune de divort
Din luna august si pana in noiembrie 2017, am incercat sa negociez cu sotia mea, pe cale amiabila, conditiile unei impacari, dar, fara succes !
In luna noiembrie 2017, am introdus, pe cale de ordonanta presedintiala o actiune in justitie pentru a stabili domiciliul fetitei la mine. In decembrie 2017, la prima infatisare am renuntat la actiune in favoarea unei intelegeri, de comun acord, asupra programului de vizitare a copilului, instanta urmand a se pronunta, printr-o Hotarare de Expedient asupra acestei intelegeri.
In continuare, sotia mea nu vrea sa renunte la cererea de divort pe care a intentat-o.
Eu, sotul, nu sunt de acord cu divortul pentru ca nu sunt motive serioase pentru aceasta, din punctul meu de vedere !
Intrebarea mea este: pot formuila o Cerere Reconventionala prin care sa solicit urmatoarele capete de cerere:
-respingerea actiunii de divort solicitate de sotia mea, din pricina motivelor neintemeiate;
-stabilirea domiciliului minorei in casa natala, la domiciliul meu
-obligarea sotiei la cheltuieli de intretinere a copilului in natura.
Buna ziua,
E cam neclara situatia dumneavoastra.
Din cate ma pricep eu, dragoste cu sila nu se poate.
Daca nu va mai intelegeti de ce sa stati impreuna?
Divortati si va vedeti fiecare de viata dumneavoastra.
Solicitati la divort si locul unde sa aiba domiciliul minorul si program de vizita si pensie de intretinere.
Puteti solicita cele aratate de dv. si nu are nicio importanta daca o numiti intampinmare sau reconventionala, asta o va face instanta daca nu sunteti dv. clar.
Totusi, din modalitatea in care formulati lucrurile, acceptati clar divortul si nu dati nicio sansa respingerii lui, situatie in care nu-si are rostul prima cerere. De aceea, bine ar fi sa mergeti sa vorbiti cu un avocat si sa intelegeti efectele unui divort in care unul dintre soti mai spera ceva de la relatie.
De asemenea, daca doriti noi opinii aici, veniti cu detalii despre cum va imaginati viata cu sotia mai departe, care sunt motivele ei de divort (reale, nu din cerere), care e distanta intre domiciliile voastre, unde invata copila acum.
Multumesc mult pentru raspunsuri !
Motivul real invocat, de altfel, de sotie in actiunea de divort este acela ca se simte intimidata de mine. Recunoaste ca nu am fost violent fizic, dar invoca violenta verbala, lucru neadevarat, intrucat, atunci cand ea dorea sa provoace discutii in contradictoriu eu ma retrageam, si acest lucru o deranja.
Mie nu imi plac disputele agresive si scandalurile, mai bine las de la mine.
In principiu, daca voi fi constrans de situatie, voi accepta divortul, dar imi fac probleme cu domiciliul fetitei, intrucat instantele romanesti sunt, inca, in mare masura, tributare conceptiilor invechite de incredintare a minorului, spre crestere si educare, catre mama.
Eu am crescut si am educat acest copil de la varsta de 3 luni si pana la 7 ani.
Sotia mea venea tarziu acasa si avea un comportament violent cu fata, abuzand-o verbal si fizic, lucru care, de multe ori crea dispute si intre noi, parintii, eu nefiind de acord cu acest mod autoritar extrem de educatie folosit de sotia mea.
Copila este foarte atasata de mine si parintii mei . Noi am creat un mediu securizant, plin de afectiune, alocand timp in proportie de 85% din durata cronologica a unei zile pentru crestere si educare minorei.
Probabil ca instanta va incuviinta autoritate parinteasca comuna, dar va stabili domiciliul la mama, iar mie un program de vizitare de 2 week-end-uri lunar, in conditiile in care eu am fost cel care a crescut-o 7 ani, iar mama ei a luat-o abuziv de langa mine.
Iar legea da dreptate mamelor, se pare !
Ce ma sfatuiti sa fac, ca sa induplec instanta sa imi acorde macar domiciliul copilului in sistem californian: alternativ cate o saptamana la fiecare parinte, mai ales ca locuintele actuale, a mea si a sotiei sunt foarte apropiate.
Ordonanta presedintiala
LUBEN
: Ordonanta Presedintiala!
Sunt intr-un proces de reincredintare minor datorita faptului ca fetita care i-a fost incredintata ei(are 8 ani jumatate si fetita ... (vezi toată discuția)